دانلود کتاب آشنایی با المپیاد ریاضی
|
عنوان فارسی: آشنایی با المپیاد ریاضی |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
المپیاد ریاضی، آوردگاه حل مسأله است. در واقع مسأله، سرچشمه جوشان ریاضیات و موجب شادابی و سر زندگی محیط علمی است و با توجه به نقشی که حل مسأله در فراگیری ریاضیات دارد، ایجاد زمینه و انگیزه برای حل مسائلی که به دقت طرح شدهاند، فرایند فراگیری ریاضیات را شتاب میبخشد. در این راستا احساس رضایت حاصل از یک تلاش فکری بزرگ است که ذهنهای جوان را به خلاقیت و نوآوری رهنمون میشود.
سابقه تاریخی مسابقات ریاضی به سال ۱۸۹۴ میلادی بازمیگردد که مسابقات ریاضی دانشآموزی در کشور مجارستان آغاز شد و پس از آن رفته رفته، کشورهای دیگر به منظور تشویق و ترغیب دانش آموزان به فراگیری ریاضیات، به برگزاری مسابقات ریاضی همت گماشتند تا اینکه در سال ۱۹۵۹ میلادی کشور رومانی به ابتکار برگزاری اولین المپیاد بینالمللی ریاضی دست زد، در اولین المپیاد ریاضی، فقط ۶ کشور حضور داشتند ولی به مرور کشورهای بیشتری به المپیاد پیوستند بطوری که در حال حاضر بیش از ۸۰ کشور با تیمهایی متشکل از ۶ دانشآموز دبیرستانی در المپیاد شرکت میکنند. هماکنون المپیاد بینالمللی ریاضی معتبرترین مسابقه بینالمللی دانشآموزی است.
مسابقات دانشآموزی در کشور ما نیز جایگاه ویژهای یافته است. اولین مسابقه ریاضی دانشآموزی در فروردین ۱۳۶۲ بین دانشآموزان برگزیده سرتاسر کشور برگزار شد و برای اولین بار در سال ۱۳۶۶ تیمی به المپیاد بینالمللی ریاضی اعزام شد، توفیق تیمهای اعزامی در المپیاد بینالمللی ریاضی موجب رونق این مسابقات و علاقهمندی دانشآموزان زیادی به شرکت در المپیاد ملی ریاضی شده است. این امر نوعی آموزش غیر رسمی بسیار ارزنده را بین دانشآموزان کشور ما، رایج کرده است که دستاوردهای بسیار ارزندهای در تقویت بنیه علمی و ایجاد روحیه دانشوری به همراه داشته است؛ روحیهای که نویدبخش آینده است.
کتاب حاضر مجموعهای است که برای آشنایی با مباحث المپیاد ریاضی بسیار مفید است و در واقع حاصل تجربه دستاندرکاران المپیاد و کسانی است که سابقه عضویت در تیمهای المپیاد ریاضی را در سالهای قبل داشتهاند.
این کتاب در ۱۰ فصل ارائه میشود؛
– فصل اول: هنر حل مسئله
– فصل دوم: اصل استقرا و اصل لانه کبوتری
– فصل سوم: دنبالهها
– فصل چهارم: یادآوریهایی از نظریه اعداد مقدماتی
– فصل پنجم: مباحث پیشرفته تر در مباحث اعداد
– فصل ششم: نامساویهای هندسی ۱
– فصل هفتم: نامساویهای هندسی ۲
– فصل هشتم: ریاضیات گسسته
– فصل نهم: اعداد مختلط
– فصل دهم: هندسه