دانلود کتاب The Four: The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook, and Google
by Scott Galloway
|
عنوان فارسی: چهار: DNA پنهان آمازون، اپل، فیس بوک و گوگل |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
کتاب چهار: دی ان ای پنهان آمازون، اپل، فیسبوک و گوگل (the four: the Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google) عملکرد چهار شرکت برتر دنیا یعنی اپل، فیسبوک، گوگل و آمازون را طی دو دههی گذشته بررسی میکند و از خدمات ارزنده و ویژهای که هر یک برای انسانها ایجاد کردهاند، صحبت میکند. اما از سوی دیگر، پرداختن به خروجیهایی که ممکن است در مواردی ناخوشایند باشد و یا آسیبهایی را به جامعه برساند، از دیگر موضوعات جدی این کتاب است.
طی دو دههی گذشته، چهار غول تکنولوژی یعنی اپل، فیسبوک، گوگل و آمازون توانستهاند بیشتر از تمام دیگر ساختههای بشری در طول تاریخ، ثروت و خدمات تولید کنند. آنها فرصتهای شغلی بسیار زیاد، تولیدات ناب، خدمات بسیار ارزنده و امنیت اقتصادی را برای انسانها ایجاد کردهاند، به طوری که در تاروپود زندگی میلیاردها انسان رخنه کردهاند. به طور خلاصه توانستهاند دنیا را به جای بهتری برای زندگی تبدیل کنند. اما رسانههای اجتماعی را در نظر بگیرید که اطلاعات و تصاویر شخصی ما را پردازش کرده، مکالمات تلفنی ما را شنود میکنند و بدتر اینکه این اطلاعات را به شرکتهای مورد هدف خود میفروشند. با اینکه خیل عظیمی از خدمات آنها برای ما رایگان است ولی باید بدانیم که آنها خیرخواه بشر نیستند و این در حالی است که ما راغبانه تمام اطلاعات و اخبار زندگی شخصی خود را در اختیارشان قرار میدهیم و خصوصیترین لحظات زندگیمان را با آنها به اشتراک میگذاریم. این فرآیند سوالات مهمی را در پی دارد؛ برای مثال، درآمد شرکتی مثل فیسبوک از کجاست؟ پشت پردهی آنها چه میگذرد؟ چگونه این چهار شرکت به غولهای تجاری تبدیل شدند و این ثروت عظیم را خلق کردند؟ این مقیاس و تاثیر بینظیر برای آیندهی کسب و کار و اقتصاد جهانی چه معنایی دارد؟ آیا تقدیرشان چنینی است که همانند خدایان پیشین کسب و کار به دست رقبای جوانتر و اغوا کنندهتر دچار خاموشی و مرگ شوند؟ یا چنان تثبیت شدهاند که دیگر هیچ هویتی از جمله افراد، موسسات، دولت و یا دیگر موارد بختی ندارند؟
جواب این سوالات و سوالات بی شمار دیگر را در کتاب چهار: دی ان ای پنهان آمازون، اپل، فیسبوک و گوگل خواهید یافت.
اسکات گالووی (Scott Galloway) خواننده را با دیدی مفرح و روشن به ماهیت تسلط در شرکتهای آمازون، اپل، فیسبوک و گوگل آشنا میسازد. او به این نکته علاقمند است که این شرکتها چگونه با استفاده کمتر، ارزش بیشتری به دست آوردهاند، آنها چگونه از سرمایه کم و شرکت در کارهایی که میتواند تسلط آنها را شدیدتر نماید، بهرهمند میشوند.
اسکات گالووی پس از پایان دانشکدهی تجارت، شرکت «پرافت» را تاسیس کرد که فعالیت آن در زمینه استراتژی برند بود. این شرکت با چهارصد کارمند به برندهای مصرف کننده کمک میکرد تا مشابه با اپل فعالیت کنند. پس از آن گالووی در سال 1997 شرکت «نامه سرخ» را تاسیس کرد که یک خرده فروشی چند شاخهای بود و در سال 2002 عمومی شد. آمازون این شرکت را از بین برد. او در سال 2010 «ال 2» را تاسیس کرد، شرکتی که عملکرد اجتماعی، جستوجو، تحرک و جایگاه بزرگترین برندهای خرده فروشی و مصرف کننده را پردازش و معیارهای استاندارد مقایسه را طراحی میکرد. این شرکت از دادههایش برای کمک به شرکت «نایک»، «چانل»، «لورئال» و «پیاند جی» استفاده میکرد.
در کنار این فعالیتها اسکات گالووی در تحریریه شرکتهای رسانهای (شرکت نیویورک تایمز، دکس مدیا و ادونستار) حضور داشت که همگی آنها توسط گوگل و فیسبوک بلعیده شدند!
او در سال 2002 به عضویت هیئت علمی دانشکدهی تجارت «استرن» در «ان وای یو» درآمد. در این دانشکده به تدریس استراتژی برند و بازاریابی دیجیتال مشغول شد و به بیش از شش هزار دانشجو درس داد و در همان سال او به عنوان یکی از «50 استاد برتر مدرسهی کسب و کار» معرفی شد.