دانلود کتاب The Age of Deception: Nuclear Diplomacy in Treacherous Times
by Mohamed El Baradei
|
عنوان فارسی: عصر فریب: دیپلماسی هسته ای در دوران خیانتکار |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
«16 اکتبر«16 اکتبر به تهران بازگشتم تا اين بار با حسن روحاني، دبيرکل شوراي امنيت ملي ايران، ديدار کنم. برخورد، موثر بود. بعد از کمي بذلهگويي و شوخي، مجموعهاي از موضوعات حقيقي، از جمله آزمايش سانتريفيوژ، جداسازي ايزوتوپ ليزري، تبديل اورانيوم، پروژه راکتور آب سنگين و نتايج نمونهبرداري آژانس بينالمللي انرژي اتمي را بدون ابهام مطرح کردم. روحاني با آمادگي کامل به جلسه آمده بود. گفت ايران آماده است فصل جديدي از روابط را با آژانس آغاز کند و ادامه داد، رهبر ايران با آشکارسازي کامل فعاليتهاي هستهاي گذشته و حال ايران براي آژانس در هفته آتي موافقت کرده است. ايران همچنين آماده بود پروتکل الحاقي را منعقد کند و به منظور فعاليت مطابق با شرايطِ پروتکل که به آژانس اجازه بازرسي وسيع ميداد، ورودش را معلق نگه دارد.»
عصرفریب خاطرات«محمد البرادعی»، مدیركل سابق آژانس بینالمللی انرژی هستهای است. این كتاب در مناظره سوم كاندیداهای ریاست جمهوری، از سوی دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری «حسن روحانی» و «سعید جلیلی» چندین بار مورد استناد قرار گرفت.
البرادعی در ۴ فصل از ۱۳ فصل كتاب به موضوع «ایران» پرداخته است. نخستین شخصیت ایرانی که نامش در این کتاب آمده، «سید محمد خاتمی» است. او خاتمی را با عباراتی چون «شخصیتی جذاب و دوستداشتنی»، «توانا در تکلم به چند زبان»، «به قدرت رسیدن با اقتدار کامل»، «معتقد به اصلاحات اجتماعی» و «طرفدار آزادی بیان» توصیف میکند.او از روابط سرد و گرمش با مقامات ایران میگوید؛ اینکه بعضی مواقع به آنها فهمانده از رفتارشان ناراضی است. میگوید در عمل، نقش واسطه میان ایران و امریکا را بازی میکرده و در عین حال، از سوی هر دو دولت تحت فشار بوده است.
البرادعی در این کتاب مینویسد که چطور شواهد انکارناپذیر از عدم پایبندی کره جنوبی به توافقهای هستهای بینالمللی از سوی آمریکا نادیده گرفتهشدهاست؟ آمریکا و دیگر کشورهای دارای توان هستهای به تعهدات خود در انپیتی در زمینه خلع سلاح هستهای عمل نکردهاند. بعضی از این کشورها همچنن فرانسه و انگلیس به نوسازی زرادخانههای هستهای خود میپردازند در حالیکه دیگر کشورها به خاطر تخطی کوچک از پیمانها مورد بازرسی و مواخذه قرار میگیرند.
همچنین البرادعي در این کتاب به جنگ عراق و خروج کامل آمریکا از نرمهای بینالمللی در شروع این جنگ پرداخته و نوشته است سازمان ملل باید درباره قانونی بودن یا نبودن این جنگ نظر دادگاه کیفری بینالمللی را بپرسد. او مينويسد: «اعضاي دولت پيشين آمريکا با اين ادعا که عراق داراي تسليحات کشتار جمعي است در سال 2003 به اين کشور حمله کردند و از اين طريق دست به فريب افکار عمومي زدند.» به گفته وي، تمامي ادعاهاي دولت بوش در مغايرت با بررسيها و اطلاعات بازرسان بينالمللي قرار داشت. البرداعي در اين کتاب همچنین نوشته است: «جنگ عراق به وي آموخت که فريب و دروغ تنها مختص مستبدان در کشورهاي کوچک نيست.»
در یادداشت مترجم کتاب بر چاپ دوم آن آمده است: «کمتر کسی از محمد البرادعی، دیپلمات طاس، قدبلند و اخموی مصری که ۱۲ سال بر کرسی ریاست مهمترین نهاد هستهای در جهان تکیه زده، انتظار دارد این همه مباحث حقوقی، هستهای و بینالمللی را به نوشتاری شیوا و خواندنی تبدیل کند.»