دانلود کتاب Multiculturalism in Asia
by Will Kymlicka, Baogang He
|
عنوان فارسی: چندفرهنگی در آسیا |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
هدف این جلد بررسی روشهای متنوع و متناقضی است که موضوعات تنوع قومی فرهنگی را در جنوب و شرق آسیا مفهوم بندی کرده و به بحث می گذارد.
در چند دهه اول پس از استعمار، بحث در مورد چندفرهنگی و کثرت گرایی اغلب بی فایده بود، زیرا دولت ها تلاش می کردند خود را به عنوان دولت های ملی واحد و یکدست تثبیت کنند.
امروز، به طور گسترده ای مشخص شده است که کشورهای منطقه باید با واقعیت پایدار شکاف های قومی و مذهبی کنار بیایند و راه های جدیدی برای سازگاری و احترام به تنوع پیدا کنند.
پیگیری همگن سازی ملی منجر به مقاومت در میان اقلیت های قومی و مذهبی - در واقع به خشونت، جنبش های جدایی طلبی و حتی جنگ داخلی - در کشورهایی مانند فیلیپین، پاپوآ گینه نو، چین، برمه، اندونزی، هند، سریلانکا، پاکستان، به چند مورد دیگر شده است.
در نتیجه، در سرتاسر جنوب و شرق آسیا، کشورها اکنون در حال بحث و بررسی و گاهی اتخاذ سیاست های جدیدی برای پذیرش اقلیت ها هستند، از به رسمیت شناختن حقوق بومی در فیلیپین گرفته تا خودمختاری منطقه ای در اندونزی و چین، فدرالیسم چندملیتی در سریلانکا و هند.
چندفرهنگی در حال حاضر اغلب به عنوان یک عنصر کلیدی در هر فرایند دموکراتیزه شدن در منطقه توصیف شده است.
یکی از نمودهای این اخلاق جدید، رشد مداوم شعارهای "چند فرهنگی" است که غالباً از غرب وارد می شود.
در واقع نظریه های غربی و نمونه های چندفرهنگی و حقوق اقلیت ها در بسیاری از کشورهای آسیایی تأثیر داشته است، که اغلب توسط تحصیل کرده های در غرب، دولت ها و سازمان های بین المللی ترویج می شود.
با این حال، این مدلهای غربی اغلب به خوبی در منطقه درک نشده اند و ممکن است با شرایط خاص تاریخی، فرهنگی، جمعیتی و ژئوپلیتیکی منطقه مطابقت نداشته باشند.
بعلاوه ، بسیاری از جوامع آسیایی سنتهای همزیستی مسالمت آمیز خود را در بین گروه های زبانی و مذهبی دارند که غالباً مربوط به دوران قبل از استعمار است.
همه سنت های بزرگ اخلاقی و مذهبی در منطقه— از کنفوسیوسی و بودایی گرفته تا اسلامی و هندو— تصورات خاص خود را از ارزش مدارا، و دستور العمل های خود را برای حفظ وحدت در میان تنوع دارند.
این سنت ها همچنان به شکل گیری اعتقادات و اعمال مردم در منطقه می پردازند.
میراث استعمار و مبارزات آزادی ملی نیز تأثیر بسزایی در چگونگی درک موضوعات تنوع فرهنگ ملی دارند.
حتی تصور متمایز از مارکسیسم در چین توسعه یافت و سپس در ویتنام و لائوس منتشر شد ، دیدگاه منحصر به فرد و تأثیرگذاری در مورد این موارد است که در غرب یافت نمی شود.
لفاظی های "چندفرهنگی" اکنون ممکن است در سراسر جهان به کار برود، اما این کلمه برای بیان ایده های کاملاً متفاوت، ریشه در سنت های مختلف، اعم از غربی و غیر غربی، مورد استفاده قرار می گیرد.