دانلود کتاب Why Nations Fail: The Origins of Power, Prosperity, and Poverty (PowerPoint Presentation Delivered for Morishima Lecture, LSE June 8, 2011)
by James Robinson (with Daron Acemoglu)
|
عنوان فارسی: چرا شکست سازمان ملل : ریشه های قدرت ، رفاه، و فقر ( ارائه پاورپوینت تحویل برای سخنرانی موریشیما ، LSE ژوئن 8، 2011) |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
چرا ملتها شکست میخورند: ریشههای قدرت، شکوفایی و فقر نام کتابی است نوشته اقتصاددانان آمریکایی، دارون عجماوغلو استاد دانشگاه امآیتی و جیمز رابینسون استاد دانشگاه هاروارد، که در مارس ۲۰۱۲ چاپ شدهاست. این کتاب سعی میکند پایهایترین سؤال اقتصاد و سیاست جهانی را جواب بدهد که چرا بعضی کشورها، مانند نروژ، در حال شکوفایی هستند ولی بعضی کشورها، مانند مالی، در حال سقوط؟ این کتاب برای خواننده غیر متخصص نوشتهشدهاست.
نویسندگان کتاب عواملی مثل جغرافیا، آبوهوا، منابع طبیع و فرهنگ را به عنوان عواملی که ملتها را به فقیر و غنی تقسیم کنند، ردمیکنند. در عوض آنها موسسات سیاسی و اقتصادی که برآمده از خود ملتها هستند را عامل پیشرفت اقتصادی میداند. این کتاب حکومتها را به دو دسته تقسیم میکند: مشارکتی و انحصاری در حکومتهای مشارکتی موسسات اقتصادی و سیاسی بهجای اینکه مشارکت در امور اقتصادی را محدود به عدهای معدود از خواص و سازمانهای دولتی نمایند، باعث تشویق و ترغیب اکثریت مردم برای مشارکت در امور اقتصادی میشوند. این امر مستلزم وجود قانون و ضوابط قوی در رابطه با حق مالکیت خصوصی، حاکمیت بیطرفانه قانون، خدمات همگانی با امکان تبادل و قراردادهای عادلانه، امکان ورود شرکتهای جدید به بازار و دولتی که خواهان ودارای قابلیت اجرای این شرایط و پیش نیازها باشد است.
در نقطه مقابل موسسات مشارکتی، موسسات اقتصادی انحصاری با بهکار گرفتن امکانات و منابع اکثریت در خدمت منافع گروهی محدود و انگشتشمار قرار دارند. آنها نه مدافع حق مالکیت میباشند و نه باعث ایجاد انگیزه برای فعالیتهای اقتصادی میشوند. در این حکومتها شروع یک کسب و کار جدید غیرممکن است، چراکه بازار بهصورت انحصاری در دست دولت یا نور چشمیها خواهد بود.