دانلود کتاب The Wisdom of Crowds
by James Surowiecki
|
عنوان فارسی: حکمت جمعیت |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
کتاب خرد جمعی از پروفروشترین های نیویورک تایمز، و کتاب سال است. کتاب در قابل فهم سازی موضوعات بسیار پیچیدۀ جامعه شناختی به نحو چشمگیری موفق بوده است. اگرچه کتابی مربوط به حوزۀ علوم اجتماعی و به ویژه جامعه شناسی است برای افراد دارای تخصص های مختلف کاملاً قابل فهم است به خصوص که سوروویکی از مثال های متعدد برای ساده سازی و فهم پذیری مطالب استفاده کرده است. کنت اَرو برندۀ نوبل اقتصادی و استاد اقتصاد دانشگاه استنفورد می گوید سوروویکی جالب ترین پیمایش از بسیاری از مطالعات در حوزۀ اندیشۀ جمعی را به رشتۀ تحریر درآورده است و جو نوسرا مدیر ویراستاری مجلۀ فورچون می نویسد سوروویکی موضوعی مشکل را برگزیده و کتابی جالب، حیرت انگیز و متقاعدکننده به ما داده است.
نگاه افراد جامعۀ ما به هم نگاهی مثبت نیست. البته با توجه به نوشته های لو بن و سوروویکی و بسیاری از جامعه شناسان و عالمان اجتماعی ساختارگرا-کارکردگرا، این رویکردی جهانی است و به جامعۀ ما اختصاص ندارد. به ویژه شاید در همۀ جوامع دو قشر مذهبیون و روشنفکران بیشتر از سایر اقشار از چنین رویکردی برخوردارند. مذهبیون در سراسر جهان بر این باورند که مردم ناآگاهند و مذهبیون کسانی هستند که باید آنان را کنترل نمایند و به سرمنزل مقصود راهنمایی کنند. روشنفکران نیز می گویند مردم دچار آگاهی کاذبند و روشنفکران باید آن ها را از آگاهی راستین برخوردار سازند. لو بن از باورمندان به چنین دیدگاهی است. سوروویکی برخلاف لو بن، مذهبیون و روشنفکران باور دارد آگاهی جمعی در حل مسائل و رسیدن به تصمیم درست، نقشی قاطع و مهم بازی می کند. غالباً اقشاری که به جامعه و تصمیم جمعی باور ندارند نگاه شان فقط به افراد است. آن ها جامعه، روابط اجتماعی و کنش متقابل افراد و ذهنیّت ارتباطی حاصل از آن را نمی بینند و درکی از آن ندارند.
سوروویکی با مثال هایی این باور خود را توضیح می دهد. او میانگین اندیشه ها و نظرات را به واقعیت بسیار نزدیک و تقریباً دقیق می داند. به نظر او بیشتر ما فاقد توانایی- و میل- برای انجام محاسبات هزینه- سود پیچیده ایم. سوروویکی می نویسد در عوض پافشاری بر یافتن بهترین تصمیم ممکن، غالباً تصمیمی را می پذیریم که بقدر کافی خوب به نظر می آید. و اغلب اجازه می دهیم احساسات بر داوری مان تأثیر بگذارد. با این حال علیرغم همۀ این محدودیّت ها هنگامی که داوری های ناقص مان به شیوۀ درستی جمع می شوند هوش جمعی مان غالباً عالی است. این هوش، یا آنچه من "خرد جمعی" می نامم در اَشکال متفاوت زیادی در جهان مشغول به کار است.
از یک جهت، این کتاب سعی در توصیف جهان به صورتی که هست، دارد، با توجه به چیزهایی که احتمالاً در نظر نخست، مشابه به نظر نمی آیند اما در نهایت بسیار شبیه اند. اما این کتاب همچنین دربارۀ جهان به صورتی است که احتمال دارد باشد. یکی از موضوعات مهم دربارۀ خرد جمعی اینست که حتی اگر نتایجش دور و بر ما باشند به آسانی دیده نمی شود، و حتی هنگامی که دیده می شود به سختی پذیرفته می شود. اکثر ما چه به عنوان رأی دهندگان، چه سرمایه گذاران چه مصرف کنندگان چه مدیران باور داریم که دانش ارزشمند در دستان چند نفری(یا البته در سرهای چند نفری) متمرکز می گردد. ما فرض می کنیم که کلید حل مشکلات یا تصمیم گیری های کارآمد، یافتن یک شخص شایسته است که پاسخ را در اختیار دارد. ما باید از دنبال کردن افراد خاص دست برداریم و از جماعت بپرسیم. فرصت هایی هستند که جماعت تشخیص می دهد.