دانلود کتاب فاجعه خاموش (قتل های ناموسی)
|
عنوان فارسی: فاجعه خاموش (قتل های ناموسی) |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
مهمترين وظيفه يك روزنامه نگار پژوهشگر به رخ كشيدن مسائل تلخ و شيرين جامعه خود است. او با طرح و تحليل مشكلات مختلف جامعه در عرصه افكار عمومی، توجه ها را به مسائل مهم جامعه جلب ميكند تا همگان به آن موضوع فكر كنند و در موردش اظهارنظر نمايند، شايد ديدگاه مسئولان جامعه نيز متوجه اهميت آن شود و نهادهای قدرتمند اقتصادی سياسی و حقوقی اقداماتی جهت حل آن مسئله به عمل آورند.
صاحب نظران علوم اجتماعی چهار مؤلفه را برای آنكه موضوعی به يك «مسئله» اجتماعی تبديل شود، مطرح ميكنند : اول آنكه زمانی می توانيم از اصطلاح «مسئله اجتماعی» استفاده كنيم كه نشان دهيم، چيزی اشتباه است و ناهنجار و مشكلي را به وجود آورده است. دوم آنكه آن مسئله، مسئله ای شايع و گسترده باشد، يعني به افراد بسيار يا قابل توجهی آسيب بزند و صرفاً مشكل افرادی معدود نباشد. سوم آنكه مسئله اجتماعی از نوع مسائلی است كه ميتوان آن را تغيير داد و چهارم آنكه افراد زيادی به فكر اقدام برای تغيير آن هستند و راه حلهايی در اين رابطه ارائه ميدهند.
اما شيوع و گستردگي فاجعه خاموش قتل هاي ناموسي نه تنها از طريق فعالان حقوق زنان و نيز فعالان حقوق بشر و روزنامه نگاران به كرات تذكر داده شده، بلكه از طرف برخي مسئولان قضايي و انتظامي نيز بدان اذعان شده و يا در موردش در برخي روزنامه هاي سراسري يا محلي بحث شده و موضوعي قابل تغيير تلقي گرديده است.
اين مسئله اجتماعي از نوع آسيب هاي اجتماعي است كه با برنامه ريزي هاي دقيق علمي و پايبندي به آن برنامه ها ميتوان آن را تغيير داد و يا حداقل ميتوان تا حدودي آن را مهار كرد.
اين آسيب اجتماعي بايد تغيير كند، زيرا يك جنايت عريان و ضدانساني است. قتل هيچ فردي بر اساس حدس و گمان و سوءظن در هيچ جامعه و هيچ فرهنگ و هيچ كتاب قانوني پذيرفته نيست، مگر نادر جوامعي كه دچار واپسماندگي فرهنگي شده اند.
در تحقيق ميداني اين نوشتار بيشتر درباره مناطق قومي و طايفگي بحث شده، اما اين به آن معنا نيست كه در كلان شهرها و يا غير خردهفرهنگ هاي مورد بحث، قتل ناموسي وجود ندارد. تنها گستردگي و شيوع اين مسئله در برخي مناطق قومي و طايفگي مرا بر آن داشت كه به بررسي قتل هاي ناموسي در آن مناطق بپردازم.
اين كتاب حاصل سفر به استانهاي مختلف، گفت و گو با افراد صاحبنظر برخي استانها، مطالعه نظري و گفت وگو با كارشناسان، جامعه شناسان، روانشناسان، قرآن پژوه و كارشناسان فقه و حقوق است و نيز نگاهي اجمالي به كشورهايي كه قتل هاي ناموسي در آن جوامع نيز به عنوان يك مسئله اجتماعي مطرح است.
در پروسه اين تحقيق با زنان جواني ديدار داشتم كه در منطقه خود شاهد قتل هاي ناموسي فراواني بودند. برخي از آنها به اين فكر افتاده اند كه موضوع پايان نامه خود را قتل هاي ناموسي در استان خود قرار دهند.
جدي در مورد قتل هاي ناموسي داشته باشد و براي ديگر همكاران خود در اين خصوص به سخنراني بپردازد.
اعضاي خانواده ام، نيز به شدت روي اين موضوع حساس شده اند، حتي دختر دوازده ساله ام! اين همان چيزي است كه من مي خواهم؛ يعني ايجاد حساسيت در بين اقشار مختلف درباره اين موضوع تا با ياري ديگر فعالان حقوق زنان دوباره و بيشتر و بيشتر در اين باره بحث شود و راه حل ارائه گردد و عده بيشتري به فكر حل آن، چه در عرصه فكر و ذهن و چه در عرصه حقوق، قانون و چه در حوزه عمل بيفتند و اين موضوع رنج آور در جامعه ما تبديل به يك مسئله مبرم اجتماعي شود.
اميد و اطمينان دارم كه افراد زيادي پس از خواندن اين كتاب به اين بحث خواهند پيوست. اين تحقيق يكسال به طول انجاميد و اميدوارم كه بعد از چاپ اين كتاب، ديگراني نيز از زواياي مختلف به اين مسئله شوم بپردازند و هر يك گامي در جهت حل آن پيش نهند.
در پايان از خانم بهناز كياني، دوست عزيز و دردمندم كمال تشكر را دارم كه در اين جستجو بسيار مرا ياري كرد تا بتوانم واقعيت سياه اين پديده را از نزديك دريابم و گامي كوچك در اين راه طولاني بردارم.