دانلود کتاب تاریخ اجتماعی ایران: جلد اول
|
عنوان فارسی: تاریخ اجتماعی ایران: جلد اول |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
جلد اول در هفت فصل تدوین شده است که پس از سرآغاز و فهرست مندرجات آغاز می شود. در فصل اول با عنوان «سرگذشت ایران و جهان در دوره ماقبل تاریخ» به موضوعاتی چون: عقیده پیشینیان راجع به زمین و موجودات آن، اطلاعات کلی راجع به زمین و موجوداتی که قبل از انسان در روی آن پدید آمدند، ادوار گوناگون تاریخی، خصوصیات عصر بربریت یا دوره نیولیتیک، ایران در هزاره پنجم قبل از میلاد، ایران در هزاره چهارم قبل از میلاد، آغاز خط و کتابت، مشخصات عصر مس و مفرغ، ایران در هزاره سوم قبل ازمیلاد، دوران اسارت بشر در قید خرافات، تغییر قوانین و مقررات اجتماعی، تغییر کلی در قوانین و مقررات اجتماعی پرداخته شده است.
فصل دوم با عنوان «وضع جهان در طلیعه دوران تاریخی» به مواردی چون رشد تدریجی علوم و صنایع، علم و دین، ساخت گاو آهن، صنعت فخاری، عهد آهن یا آغاز تاریخ، نتایج استعمال آهن، زندگی اقتصادی و اجتماعی و وضع طبقات، حکومت عیلامیان، حکومت مادها، همسایگان ایران، حکومت آشور، کشور اورارتو، دولت مانتا، پرداخته است.
در فصل سوم با عنوان «تمدن و وضع اجتماعی و اقتصادی کشورهای دنیای قدیم» به موضوعاتی چون سوابق فرهنگی خاورمیانه مقارن تشکیل حکومت هخامنشیان و تمدن هایی را که در سواحل دجله و فرات پدید آمدند، مورد مطالعه قرار داده است.
در فصل چهارم به حکومت هخامنشیان در چهار بخش ایران در عهد هخامنشیان، مبارزات داریوش، وضع اجتماعی و اقتصادی ملل در دوره هخامنشی، تمدن ایران در عهد هخامنشیان پرداخته است.
در فصل پنجم به حمله اسکندر در یازده بخش چون وضع ایران، اقدامات فیلیپ، وضع اجتماعی و سیاسی ایران، فتوحات اسکندر، فجایع اسکندر درتخت جمشید، پایان لشکرکشی، سلوکیان، وضع سیاسی ایران از حمله اسکندر تا ظهور پارتیان، روش سیاسی اسکندر، طرز حکومت و نقش سیاسی و اقتصادی شهرها (پولیسها) در دوره اسکندر و جانشینان او و زندگی اجتماعی و اقتصادی؛ می پردازد.
در فصل ششم، به وضعیت اجتماعی ایران در دوران حکومت پارتیان در پنج بخش با عناوین علل سقوط سلوکیان، سیاست جدید روم، مناسبات پارتیان با یونانیان و کوشانها، کوشانها و وضع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در دوره پارتیان پرداخته است.
و در فصل آخر (هفتم) به وضعیت مردم ایران در دوران حکومت ساسانیان توجه کرده است و در پایان کتاب فهرست راهنما را درج کرده است.