دانلود کتاب Being and Nothingness: A Phenomenological Essay on Ontology
by Jean Paul Sartre
|
عنوان فارسی: هستی و نیستی : یک مقاله پدیدارشناسی بر هستی شناسی |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
هستی و نیستی رسالهای دربارهٔ هستیشناسی پدیدارشناسانه از نظر بسیاری از فیلسوفان و ناقدان مهمترین کار فلسفی سارتر است.برخی آن را یکی از برجستهترین آثار فلسفی سدهٔ بیستم دانستهاند. آندره گرز به درستی گفته که کتاب سارتر هدفی تازه در پیش رو داشت که حتی پدیدارشناسی آلمانی نیز به آن بیتوجه مانده بود.سارتر میخواست پدیدارشناسی واقعیت ویژهٔ آگاهی را بیان کند.
سارتر از دو نکته در هستی و زمان هایدگر تاثیر گرفته بود. یکی اهمیت بنیادین مفهوم هستی در فلسفه و دیگری اهمیت تحلیل پرداز. این دو نکته مرکز مباحث قرار دارند. هستی و نیستی که حتی نام آن هم یادآور عنوان کتاب هستی و زمان هایدگر است رابطهای بین متنی با شاهکار هایدگر دارد.شاید بتوان گفت که عنوان کتاب سارتر اشارهای هم به تک گویی مشهور هملت بودن با نبودن دارد. عنوان دوم کتاب روشنگر جهتگیری فلسفی و منطق روش مندانهٔ آن است رسالهای دربارهٔ هستیشناسی پدیدارشناسانه. یعنی رسالهای دربارهٔ هستیشناسی که روش کار در آن پدیدار شناسی است. هستیشناسی دربارهٔ هستی هستندگان تحقیق میکند و هستیشناسی پدیدار شناسانه میتواند چنین تعریف شود:توضیح ساختار هستی هستندگان چنان که این هستندگان نمایان (پدیدار) میشوند.
ساختار
هستی و نیستی از یک پیش گفتار و چهار بخش شکل گرفته است.پیش گفتار با عنوان در جستجوی هستی . عنوان بخش نخست کتاب سارتر ((مسئلهٔ نیستی)) است. سارتر در این بخش به طوز عمده در صدد روشن کردن معنای هستی و نیز نیستی برآمد. این بخش از دو فصل تشکیل شدهاست. سارتر در فصل نخست با عنوان سرچشمهٔ نفی کار خود را تدوین پدیدارشناسی نیستی دانست و در فصل دوم با عنوان باور نادرست به این کشف فلسفی خود پرداخت. عنوان بخش دوم کتاب برای خود بودناست و در توضیح وضعیت هستندهای خاص یعنی انسان که آگاه میشود و به چیزها معنا میدهد. این بخش از سه فصل شکل گرفته: نخستین فصل با عنوان ساختار بی میانجی برای خود بودن است موضوع فصل دوم از بخش دوم زمان مندی است موضوع فصل سوم از بخش دوم استعلاء است. عنوان بخش سوم کتاب برای دیگری بودن است و این بخش نسبت به دو بخش پیشین سادهتر و همه فهمتر است. این بخش هم از سه فصل تشکیل شده: فصل نخست دربارهٔ وجود دیگری است. فصل دوم از این بخش تکامل بحث سارتر دربارهٔ بدن است. فصل سوم با عنوان مناسبات مشخص با دیگری از دو رویکرد و یک بحث شکل گرفته است. عنوان بخش چهارم کتاب (داشتن- کردن) (انجام دادن)- هستی است.