دانلود کتاب تاریخ ایران مدرن
|
عنوان فارسی: تاریخ ایران مدرن |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
یک کتاب بسیار جامع درباره تاریخ ایران البته ترجمه بسیار آن متاسفانه نامانوس می باشد و پایه های سست و لرزانی دارد. با این حال آقای دکتر امانت در این کتاب که بیش از ۱۰۰۰ صفحه دارد، نگاهی تحلیلی و نو به تاریخ ایران ارایه کرده است. کتابی که درباره تاریخ ایرانِ مدرن در پرتو نگاه بلند تاریخی، یعنی از صفویان تا امروز، نوشته حدود پانصد سال را در بر میگیرد
به باور عباس امانت در تاریخ دوره جدید ایران یعنی باصطلاح «Early Modern and Modern Iran» که از ۱۵۰۱ با شروع سلطنت صفوی آغاز میشود، دو جریان بزرگ را میتوانیم در نظر بگیریم: یکی مساله دیوان و درگاه هست یعنی رابطه بین وزارت و سلطنت، که این جریان پایدار و خیلی مهمی در زندگی سیاسی ایران است. موارد متعددی از تضادی که غالبا بین دیوان و درگاه پیدا میشد موجود است . دوم مساله دین و دولت است که رابطه عمیقی که این دو نهاد مهم، یکی نهاد دولتی و دیگری دستگاه روحانیت و علما را به هم پیوند میداد سابقه بسیار طولانی در تاریخ ایران دارد و حتی به پیش از اسلام بر میگردد. این رابطه در قرن بیستم گرفتار نوسان و تلاطم شد. این دو که همواره در کنار هم بودند و در مقابل جریانات غیرشرعی و غیردولتی میایستادند از هم فاصله گرفتند.
این حداقل دو جریان است که میتوانیم در سیر دراز مدت در تاریخ ببینیم. نهضت ملی هم، در واقع، به صورت تداومی از انقلاب مشروطه بود. یعنی اگر شما جریانات داخلی انقلاب مشروطه را ببینید در دوره ۱۹۴۱ تا ۱۹۵۳ بازگشتند و متجلی شدند. کودتای ۱۹۵۳ در واقع منجر به سرکوب همان جریانی شد که در انقلاب مشروطیت شروع شده بود، یعنی خواست دولت قانونی، آزادی ناشی از دموکراسی، آزادی مطبوعات و آزادی بیان. همین در انقلاب ۱۹۷۹ دوباره پیدا شد. کشورهای اندکی هستند که در یک قرن ناظر به دو یا سه انقلاب بودند و ایران یکی از آنها است. البته اگر نهضت ملی را هم به صورت انقلاب ببینیم.