دانلود کتاب The Return of the Taliban Afghanistan After the Americans Left
by Hassan Abbas
|
عنوان فارسی: بازگشت طالبان به افغانستان پس از خروج آمریکایی ها |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
این کتاب تحت عنوان «افغانستان پس از خروج آمریکاییها» به دنبال پاسخ به چند پرسش اساسی است از جمله آنکه حکومت طالبان افغانستان برای مردم این کشور چه معنایی دارد؟ در دوران حکومت طالبان ، افغانستان چگونه اداره میشود؟ آیا طالبان کنونی با طالبان گذشته فرق دارد؟ اگر فرقی دارد وجوه مختلف آنها در چه چیزی است؟ طالبان چقدر در اداره کشور منسجم هستند؟ آیا طالبان دیدگاههای قدیمی خود را رها کرده و به دنبال واقعیتهای امروزی هستند یا خیر؟
این کتاب طالبان افغانستان را به سه مرحله تقسیم میکند: طالبان پیش از یازده سپتامبر2001، طالبان پس از سال ۲۰۰۱ و طالبان پس از شروع مذاکره در دوحه. مهمترین و آموزندهترین بخش نیز، طالبان مرحله سوم است که از یک گروه شورشی و شبهنظامی به یک گروه سیاسی تبدیل شده و یک کشور را اداره میکند. نویسنده کتاب حسن عباس در این بخش به این نکته اشاره میکند که تلاش طالبان افغانستان بر این است که با واقعیتهای امروزی پیش روند و دیدگاههای منفی که درباره طالبان وجود دارد را، از خود دور کنند. او مینویسد: «اگرچه طالبان ثابت کردند که آنها عملگرا هستند، اما از تعدیل سیاستی که فکر میکنند انسجام داخلی آنها را تهدید میکند یا پایگاه سیاسی آنها را تضعیف میکند، خودداری میکنند». او همچنین «خطوط نبرد بین طالبان عملگرا در کابل و طالبان افراطی در قندهار» را تبیین میکند و میگوید این مانع اصلی در تدوین یک سیاست مشترک و منسجم برای کشور است. او میگوید: اگرچه حسادتها و رقابتها انسجام درونی افغانستان را تهدید میکند اما طوری نیست که این منجر به تضعیف قدرت طالبان شود. شکاف بین طالبان افراطی و عملگرا همچنان ادامه دارد و این توجیهی است برای شکستن وعدههایی که طالبان به جامعه بینالمللی دادهاند.
بدنظمی و عدم انسجامی که در درون طالبان افغانستان مشهود است، آینده آنها و مردم افغانستان را در معرض خطر قرار میدهد و تا زمانی که این مشکل حل نشود، طالبان به تکرار گذشته خود ادامه خواهند داد. مقامات طالبان در عین حال که برای حفظ انسجام ملی تلاش میکنند، نیاز به ارائه یک دولت مؤثر و تعامل با جهان دارند تا کمکهای جهانی و به رسمیت شناخت ن دولت آنها در سطح بینالمللی تضمین شود. در واقع، این دلیل کافی برای حسن عباس است تا جامعه جهانی را وادار کند که برای ترویج اعتدال و تقویت عملگرایان با دولت کابل همکاری کند. اینجاست که او بین نسل قدیم و جدید طالبان تفاوت میبیند.