دانلود کتاب سایبورگ و ویرایش ژنوم
|
عنوان فارسی: سایبورگ و ویرایش ژنوم |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
نمیتوان انکار کرد که ما در عصر تغییرات سریع فناوری زندگی میکنیم. اختراعها و نوآوریهای جدیدی در هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و فناوری نانو در حال رخ دادن است و تنها در دهه گذشته، ما شاهد گامهای عظیمی در علم بودهایم که ما را به دنیایی نزدیکتر کرده است که در آن زندگیهای ما تحت تاثیر همه جانبه هوش مصنوعی قرار میگیرد.
با پیشرفتها و گسترش فناوریها در ژنتیک، رباتیک و نانوتکنولوژی به زودی نانورباتهایی خواهیم داشت که در رگهای ما حرکت خواهند کرد.
آنها رباتهای کوچکی با عرض ۵۰ تا ۱۰۰ نانومتر خواهند بود که وظایفی را در حوزه پزشکی بالینی انجام میدهند و از آنها در پژوهشها به عنوان کاوشگر DNA، مواد تصویربرداری سلولی و وسایل نقلیه تحویل سلولی خاص استفاده میشود.
این نانورباتها، آینده پزشکی هستند. به اعتقاد وی، آنها قادر خواهند بود بدن ما را در سطح سلولی ترمیم کنند و ما را در برابر بیماریها و پیری و در نهایت مرگ مصون کنند. انسانها میتوانند آگاهی خود را به شکل دیجیتالی بارگذاری کنند و به جاودانگی الکترونیکی دست یابند. ما هزاران سال است که امید به زندگی خود را افزایش دادهایم. امید به زندگی انسان در ۱۰۰۰ سال پیش تنها ۱۹ سال بوده و تا سال ۱۸۰۰ میلادی به ۳۷ سال رسیده است. ما ۱۰ تا ۱۵ سال آینده (تا سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۳۰) به نقطهای خواهیم رسید که در آن زمان بسیار بیشتری به امید به زندگی خود اضافه میکنیم.
آیا ما میتوانیم بر بیماری و پیری غلبه کنیم. بیشتر تفکرات ما غیر بیولوژیکی و دیجیتالی خواهد بود. بنابراین ما میتوانیم بخشی از عمر خود را به طور نامحدودی افزایش دهیم.
تکینگی فناوری (technological singularity) فرضیهای است که پیشبینی میکند که شتاب در فناوری در نهایت باعث میشود که هوش مصنوعی از هوش بشر پیشی بگیرد و منجر به تغییرات شگرف یا حتی پایان تمدن بشری بشود. چون تواناییهای چنین هوشی ممکن است قابل درک نباشند، اتفاقاتی که بعد از تکینگی فناوری میافتند، تقریبا پیشبینیناپذیر هستند.
طرفداران تکینگی به طور معمول چنین میاندیشند که رشد فزاینده هوش مصنوعی ممکن است به سرعت رخ دهد و تا زمانی که تواناییهای شناختی هوش مصنوعی تا حد زیادی از هوش انسانی پیشی بگیرد، متوقف نشود.
با افزایش نفوذ و فراگیر شدن هوش مصنوعی به خصوص در چند ماه اخیر با ظهور رباتهای هوش مصنوعی گفتگوگر، این احتمال را نمیتوان نادیده گرفت.
به عنوان مثال میتوان به کارهای بسیار بحث برانگیز شرکت نورالینک (Neuralink) تحت هدایت، ایلان ماسک نگاه کرد؛ جایی که تراشههای مغزی که دانشمندان و مهندسان این شرکت توسعه دادهاند، به افراد معلول کمک خواهد کرد تا دوباره حرکت کنند، ارتباط برقرار کنند و حتی میتواند بینایی را در افراد نابینا بازیابی کند.
با مکانیزه شده روزافزون وسائل و تجهیزات مورد استفاده بشر توسط رباتها و استفاده از هوش مصنوعی در دستگاههای مختلف، بزودی شاهد ادغام شدن فیزیکی بین انسان و رباتها خواهیم بود. وابستگی روزانهی انسان به تکنولوژی شخصی در طول زمان افزایش خواهد یافت و به نقطهای خواهد رسید که هوش انسان و تفکر ماشین به گونهای موثر یکی خواهند شد.
هر لحظه که سوالی داشته باشید با پرسیدن از گوگل یا به شیوههای دیگر میتوانید به سرعت جواب سوالتان را پیدا کنید. در واقع اگر به دستگاههای دیجیتال و اپلیکیشنهایی که هر روز استفاده میکنید فکر کنید، متوجه میشوید که همهی ما در حال حاضر به میزانی "سایبورگ" هستیم.
این وابستگی هیجانانگیز به تکنولوژی شخصی که ماسک آن را لایهی سوم دیجیتال مینامد، در حال حاضر به گونهای موثر تبدیل به بخشی از زیستشناسی عصبی ما شده است و با وجود اینکه خارج از بدن قرار دارد در شیوهی تفکر ما تاثیرگذار است.
سیستم لیمبیک را در نظر بگیرید؛ مغز حیوانی و کورتکس به عنوان قسمت مسئول تفکر؛ و خود دیجیتالی شما بهعنوان لایهی سوم! اگر بمیرید روح دیجیتالی شما همچنان در اطراف حضور دارد. تمامی ایمیلهای و شبکههای اجتماعی همچنان زندهاند.
در طول زمان، شاهد ادغام بیشتر هوشزیستی و هوشدیجیتالی خواهیم بود و این وابسته به پهنای باند مغز است. رابطهای با پهنای زیاد برای مغز، به همزیستی میان مغز و هوش ماشین کمک کرده و مسالهی کنترل و سودمندی را حل میکنند.
در این کتاب ما در ابتدا پروژه های واقعی سایبورگ را با ذکر چندین مثال بررسی می کنیم سپس از پروژه عظیم کریسپرکَس9 پرده بر می داریم و در ادامه نوروروباتها، ژنتیک، الگوریتمهای ژنتیک و روشهای تغییر و بهبود ساختار DNA را بصورت کاملا علمی و ممکن بررسی خواهیم کرد. پیشاپیش از همه شما خوانندگان گرامی این کتاب تشکر ویژه دارم. تقاضامندم با حمایت از آثار مولف در گوگل ما را در انتشار علم و راستی یاری بفرمایید.