دانلود کتاب اقتصــاد در میدان عمــل: دگرگونی اقتصادی و اصلاح دولت در گرجســتان ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲
|
عنوان فارسی: اقتصــاد در میدان عمــل: دگرگونی اقتصادی و اصلاح دولت در گرجســتان ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
اقتصاد در میدان عمل: دگرگونی اقتصادی و اصلاح دولت در گرجستان ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ یک کتاب خواندنی و بسیار آموزنده با ترجمه امیرحسین چیتساززاده، مهدی نادری، میثم یوسفی توسط انتشارات امینالضرب وابسته به اتاق بازرگانی تهران منتشر شده است. این کتاب ایدهها و مثالهای متعدد اجرایی دارد که مخاطبان اصلی آن مسئولین کشورهای مختلف از جمله ایران هستند.
در این کتاب، نیکا گیلاوری فرمولهای خود را برای اصلاحات دولت و بهبود اقتصادی، از جمله نحوه مبارزه با فساد، اصلاح سیاستهای مالی و سیستمهای مالیاتی، خصوصیسازی شرکتهای دولتی، ایجاد یک سیستم رفاهی برای نیازمندان، ایجاد آموزش رقابتی، آشکار میکند. و سیستم مراقبت های بهداشتی، و تسهیل تدارکات. همه فرمولها با تجربه عملی و شواهد تجربی جمعآوریشده در دوره آقای گیلاوری به عنوان یکی از اعضای کابینه (2004-2009) و نخستوزیر (2009-2012) گرجستان تأیید شدهاند و دیدگاهی عمیق از آنچه در مورد گرجستان کارآمد است ارائه میدهند. از سال 2003، و چگونه می توان درس های آموخته شده را در سایر نقاط جهان به کار برد. نویسنده کتاب با درایت بعضی آموزههای مجامع بینالملل از جمله صندوق بینالمللی پول را نادرست مینامد و نشانهاش را تجربه موفق گرجستان معرفی میکند؛ ازجمله سیاست ریاضت اقتصادی در هنگام رکود را مثال می زند. او با ذکر شواهدی نشان میدهد که کسری بودجه و تورم میتواند فرصتزا باشد مشروط به آن که سهم زیادی از بودجه شامل سرمایهگذاری عمومی شود. او تاکید می کند کتاب «اقتصاد در میدان عمل» تلاشی برای یافتن ترکیبی مناسب از سیاستهای اقتصادی برای کشور خاص در لحظه خاص است و معلوم نیست الگوی موفقی برای سایر کشورها باشد اما ترجمه بسیار خوبی است برای نا امید نشدن و تلاش در اصلاح اشتباه های گذشتگان .
آقای نیکا گیلائوری در کتاب خود تصریح می کند «به چالش کشیدن و بر همزدن سنتهایی که جنبه وحیانی یافتهاند فقط از افرادی نترس بر میآید». از اینرو نویسنده و همفکران او مصداق «تفکر معکوس» اند که شهامت نوعی دیگر دیدن و اقدام بر اساس آن را داشتهاند. این رویکردی است که همه تحولات تاریخ بشر، چه در حوزه اندیشه و چه صنعت را شکل داده است: سابقه موفقیت هر امر ضرورتا نشانه حقانیت آن برای همه آدم ها در همه عصرها و نسل ها نیست. یکی از جلوهها و شاید دلیل نام گذاری «تفکر معکوس» ماجرای مشهور نیوتن و افتادن سیب از درخت است که منجر به کشف قانون جاذبه شد.