دانلود کتاب Cultural Theory: An Introduction
by Philip Smith
|
عنوان فارسی: نظریه فرهنگی : مقدمه |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
درآمد
اسمیت سودمندی کار خودرا درارائه تعریف مفهومی فرهنگ می داند ، وی با اذعان به پیچیدگی تعریف فرهنگ، دوعنصر زمان ومکان واقتضائات را بر ارائه تعاریف تاثير گذار می داند.نویسنده ضمن ارائه تعاریفی از آرنولد ، ویلیامز ،جان راسکین،اف آر لویس وکوبر وکلوکهون (مردم شناس)،در نهایت شش درک اصلی از فرهنگ رامشخص نموده وتحت عناوین تعاریف توصیفی ،هنجاری ،تاریخی ،روانشناختی ،ساختاری و ژنتیکی ، مطرح و به باز تعریف آنها می پردازد .
اسمیت بدنبال درک دیگری از تعریف فرهنگ در عرصه نظریه فرهنگی است .او این کاربرد راحول مضامین زیر بر می شمرد:
تقابل فرهنگ با امور مادی، فناورانه و دارای ساختار اجتماعی. وی می گوید، می شود فرهنگ رامجردتر از مجموع ” راه ورسم زندگی” درک کرد .
فرهنگ به منزله قلمروی امر فکری ،معنوی وغیر مادی. فرهنگ به عنوان عرصه سازمان یافته باورها،ارزش ها،نمادها، نشانه هاوگفتمان ها درک می شود .
تاکید براستقلال فرهنگ .(نه بازتابی از قدرت و یا زیر بنا بودن اقتصاد) .
خنثي و بي طرف بودن فرهنگ ز نظر ارزشی. ایده های فرادستي وفرودستي فرهنگ بی معناست .
اسمیت می گوید، در دیدگاه ساختارگرایی ، مابعد ساختار گرایی وهرمونتیک نیز براستقلال فرهنگ تاکید شده است .وی از مجموع این تعاریف نتیجه می گیرد: فرهنگ یک نظام مجرد ،سازمان یافته ،فکری وغیر مادی است که لازم است آن را از رفتار ورسوم تجربی متمایز کرد.
نظريه
او تعریف نظریه راچون فرهنگ دشوار می داند و می گوید: نظریه عبارت است از فرض یا منظومه ای از افکار که چیزی را- بویژه وقتی بر اصول عام مستقل از واقعیات متکی باشد – توضیح می دهد .پس نظریه ،چیزی بیش از توصیف یاتعمیم مسایل جهان تجربی است . نظریه، الگوها وادراکات مجرد و دارای ترتیب نظام مندانه است که درجهان واقع رخ می دهد ونظریه فرهنگی به منزله ادبیاتی تلقی می شود که در پی رشد ابزارهایی برای ماهیت فرهنگ وتبعات آن برای زندگی اجتماعی است (ص،18- 19).
سه موضوع که در مباحث نظریه فرهنگی جنبه محوری دارند عبارتنداز:
محتوا (نظریه ها)
دلالت های اجتماعی ( نقش فرهنگ در همگرایی وناهمگرایی )
کنش ،عاملیت ،نفس (خویشتن ) رابطه فرد وفرهنگ