دانلود کتاب The Nature of God: An Introduction to the Philosophy of Religion (Problems of Philosophy)
by Gerard Hughes
|
عنوان فارسی: ماهیت خدا: مقدمه ای بر فلسفه دین (مسائل فلسفه) |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
فلسفه دیندو اصطلاح دارد. در یک اصطلاح، معادل تلاش عقلانی برای تبیین، توجیه، اثبات و دفاع از مفاهیم و آموزه های دینی یا بنیان نهادن دعاوی دینی بر عقل نظری است. در گذشته، بیشتر اهتمام فلسفه دین به این معنا، اثبات وجود خدا از طریق براهین عقلی بود. مسائل مورد بحث در این اصطلاح فلسفه دین بیشتر در یهودیت، مسیحیت و اسلام که مدعی ارائه نظریه منسجمی برای تبیین جهان هستند، مطرح بود برخلاف بسیاری از ادیان شرقی مانند بودیسم و هندوئیسم که چنین ادعایی ندارند و بیشتر دربردارنده مجموعه ای از دستورالعمل های اخلاقی و آداب و رسوم مذهبی هستند. فلسفه دین به این معنا سابقه تاریخی در غرب و اسلام دارد و بلکه دارای قدمتی به درازی عمر فلسفه است.
از جمله کسانی که در تعریف فلسفه دین بر تبیین فلسفی باورهای دینی و دفاع از آن ها تاکید دارند، هوبلینگ (هوبلینگ، قبسات، و برایتمن است.
فلسفه دین در اصطلاح دوم، دانشی به شمار می رود که خاستگاهان مغرب زمین است. حتی در آن دیار نیز به مثابه رشته کما بیش مستقل، عمر چندان طولانی ندارد و نسبتا جدید است؛ گرچه بسیاری از مطالب و موضوعاتی که در آن مورد بحث قرار می گیرد، با فلسفه دین به معنای اول پیوند دارد.
اصطلاح دوم این واژه تقریباً از اواخر قرن هجده میلادی طرح شده و در نیمه دوم قرن بیستم شتابی شگرف یافته و اکنون صدها اثر در این موضوع در غرب انتشار یافته است؛ اما قبل از این دوران، آثار مدون انگشت شماری با این نام در این موضوع به چشم می خورد.
I particularly liked that, unlike some other authors, Hughes does not compromise on detail for the sake of making a complex topic sound, frankly, simpler than it is. This book is not the sort of introduction which one would use in a discussion group. It is suited as a university text or for those who already have some grounding in philosophy. Though it could not be a standalone text (classroom instruction would require considerable reference to primary sources), it is a superb, concise presentation of some of the more difficult matters in the field. For example, Hughes' treatment of divine simplicity, a concept which I find to be one of the more confusing in the area, is laudable, because it often is skirted in introductory texts.