دانلود کتاب Quranic Studies: Sources and Methods of Scriptural Interpretation
by John E. Wansbrough
|
عنوان فارسی: مطالعات قرآنی: منابع و روشهای تفسیر کتاب مقدس |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
نزدیک به بیست و سه سال پیش در ۱۹۷۷، انتشارات دانشگاه آکسفورد کتابی در زمینه مطالعات قرآنی منتشر ساخت که عرصه مطالعات مستشرقان درباب اسلام و قرآن را بر محققان قدیمی این رشته چون نلدکه، گلدتسیهر، بل، شاخت و بلاشر تنگ کرده، و از آن پس در تمام شاخههای مطالعات اسلامی در غرب (همچون کلام، ملل و نحل، سیره، حدیث، فقه، قرآن و تفسیر) چونان انجیلی مورد مراجعه محققان و دانشجویان این رشتهها شده است. این کتاب از قضا، خود مطالعات قرآنی نام دارد و مؤلف آن جان ونزبرو از متخصصان زبانهای سامی، و آشنا به مطالعات ادیان ابراهیمی، و به ویژه اسلام است. وی از سال ۱۹۵۷ میلادی تا ۱۹۹۶ (سال مرگ وی)، نزدیک به ۴۰ سال، محقق و استاد مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی (SOAS) وابسته به دانشگاه لندن بود.
به جز این کتاب، از وی کتاب دیگری با عنوان محیط فرقهای، معدودی مقاله قرآنی و تاریخی، و شمار فراوانی نقد و معرفی بر کتابهای غربیان در حوزه مطالعات اسلامی برجامانده است. افزون بر این، وی چند کتاب و مقاله درباره مطالعات سامی (تاریخی - زبانی) تألیف کرده است که فهرست کامل همه این آثار را دو تن از شاگردان وی - برت و هاوتینگ - پس از مرگ وی در نشریه مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی گردآوردهاند.
در اهمیت کتاب مطالعات قرآنی، سخن جاوید مجددی استاد دانشگاه اکستر را یادآوری میکنم که بهار امسال در مقاله «جدی گرفتن اسلام: میراث جان ونزبرو» نوشته است در بیست سال گذشته شاید کتابی به اهمیت این اثر در حوزه مطالعات اسلامی تألیف نشده است. کورن و نوو نیز رهیافت و نزبرو را در جایی رهیافت تجدید نظر طلبانه، و تمامی دیدگاههای پیش از وی را رهیافت سنتی نامیدهاند. از سوی دیگر، شبلی ملاط در مقالهای با عنوان «قرائتهایی از قرآن در لندن و نجف» آرای وی را با اندیشاهای قرآنی شهید سید محمد باقر صدر مقایسه کرده است.