دانلود کتاب World War Z
by Max Brooks
|
عنوان فارسی: Z جنگ جهانی |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
تنها، افق دور و خیالی زامبیهای لایعقلی که به دنبال سهمی از گوشت بدن شما دنبالتان راه میافتند، امروزه بخش بزرگی از مارکت علمیتخیلیِ موج نو را به خود اختصاص داده است. در این میان معمولا گونههای زامبیهاست که مدام در حال تغییر است.
زامبیهای بیحوصله و کسلی چون زامبیهای واکینگدِد، زامبیهای قهرمان دوی سرعت مانند آنچه در «بیست و هشت هفته بعد» دیدهایم، زامبیهای «معناگرای رمانتیک» مانند آنهایی که در «I am Legend» دنبال همسر باوفای آلفایشان، آقای «ویل اسمیت، من برای فیلمتان پولسازم» را شکار میکنند و در آخر فروشگاه زنجیرهای زامبیها یا شاید بهتر باشد بگوییم نمایندگی مجاز زامبیها، رزیدنت ایول که زامبیهای «آمبرلا» را در طرحها و رنگهای متنوع برای همهی سنین و سلیقهها عرضه میکنند.
این تفاوتهای ماهوی زامبیها، خبر از تجاری شدن قریبالوقوعشان به سیاق خونآشامها دارد. و این تجاری شدن به منزلهی دستآویز شدن زامبیها خواهد بود.
چطور بگویم؟! کسی که هر روز توی ستینگ زامبیها دستی میبرد و به عنوان محصول جدید عرضهشان میکند، احتمالا فکر پول درآوردن از زامبیهاست و یک خرده با واقعیت وجودیشان (هر چند در حیطهی تخیل رقم بخورد) غریبه است.
در چنین فضای تجاری و رقابتی سهمگینی، بروکس احتمالا بهترین کسیست که میتواند سؤالات بیجوابمان را دربارهی زامبیها بدهد.
پس ذهنم همیشه سؤالی در بارهی چگونگی شیوع چنین ابرویروسی، بیچواب مانده بود:
ــ چطور یکی سری موجود بیمغز شلوول اختیار دنیای میلیتاریستی و همیشه آمادهی امروزی را به دست میگیرند؟ (فرض بر اینکه اگر یک روزی سر و کلهشان پیدا شود، نسل اولشان وارفته و دستوپاچلفتی باشند)
بروکس در کتابش پاسخ سؤال مرا با یک نقطهی شروع درخشان برای رخکردِ اپیدمی میدهد: چین!
آنچه «جنگ جهانی ز: تاریخچهی شفاهی جنگ زامبیها World war Z: An oral history of zombie war» را از سایر داستانهای زامبی جدا میکند طرح مسألهی اپیدمی به شکلی همهجانبه و محتمل است.
ویروس ابتدا کمی در روستاهای چین رواج پیدا میکند و وقتی که توسط دولت و سیستمهای کنترلی زیست ـ نظامی دولت ردیابی میشود، دیگر کمی دیر شده. از طرفی در همین مقطع هم، دولت چین سعی در پوشاندن ماجرا از سایر دولتها میکند که این سرپوش موقت، منجر به عدم توانایی تام چینیها بر کنترل شیوع و و حاملین ویروس میشود. حاملینی که شروع به مهاجرت میکنند. رفتهرفته ابتلا در گوشهگوشههای جهان نمود میکند و هر دولت راه بزدلانهی خودش برای کنترل رعب و وحشت مردمش را پیش میگیرد که این عدم تحرکِ مثلا استراتژیک باعث جدی شدن مسئله میشود. در کتاب، با آمریکایی روبهرو هستیم که در بحران اقتصادی به سر میبرد. شیوع و شایعهی آن، اقتصاد آمریکا را دوباره رونق میبخشد و دولت که از توزان حاصلشده راضیست، مسئلهی شیوع را جدی نمیگیرد و به ابرویروس جدید، به شکل یک همهگیری مقطعی مانند وبا، ساس و یا آنفولانزاهای فصلی مینگرد. آفریقای جنوبی داستان، با ویروسها و همهگیریهای عجیبوغریب خو کرده و با این یکی هم همان برخورد کاهلانهی قدیم را دارد.