دانلود کتاب An introduction to modern astrophysics
by Carroll B.W.
|
عنوان فارسی: مقدمه ای بر اخترفیزیک |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
از زمانی که نخستین چاپ از کتاب "مقدمهای بر اخترفیزیک نوین" و همتای خلاصهتر آن کتاب "مقدمهای بر اخترفیزیک ستارهای" در سال 1996 میلادی روانهی بازار شد، انفجاری باورنکردنی در دانش ما از آسمان بالای سرمان رخ داده است. حدود 2 ماه قبل از چاپ اول این کتاب بود که مایکل مایر و دیدیر کوئلوز خبر کشف جدبدشان که یک سیارهی فراخورشیدی و گردش آن به دور ستارهی 51–فرس اعظم بود را منتشر کردند، و این نخستین سیارهای بود که در گردش به دور یک ستارهی رشته اصلی کشف شده بود. اکنون که در سال 2007 و در حال ویرایش دوم این کتاب هستیم، 11 سال از این کشف میگذرد و تعداد سیارههای فراخورشیدی شناخته شده به 193 رسیده است. این قبیل کشفیات نه تنها نور تازهای به نحوهی شکلگیری ستارگان و سیستمهای سیارهای تاباندند، بلکه چگونگی تشکیل و تحول سیارات منظومه شمسی خودمان را هم برای ما آشکار کردند.
علاوه بر این، طی یک دههی گذشته شاهد اکتشافات مهمی در منظومهی شمسی خودمان و در ورای مدار پلوتون بودهایم، که هماندازهی این سیارهی کوچک هستند. در حقیقت یکی از اجرام تازه کشف شده در کمربند کوییپر، که اتحادیه بین المللی نجوم نام 2003UB313 را برای آن برگزیده و کمی بزرگتر از پلوتون است، تعریف ما از سیاره و اینکه منظومه شمسی میزبان چه تعداد سیاره است را به چالش کشیده.
اکتشافات فضاپیماهای روباتیک و کاوشگرانی که بهسوی اجسام منظومه شمسی رهسپار شده بودند اطلاعات فوقالعاده ارزشمندی از همسایههای آسمانیمان در اختیار ما قراردادهاند. ناوگان مریخنوردهایی که سیارهی سرخ را هدف قرار داده بودند مثل روح و فرصت تأیید کردند که در روزگاری از گذشتهی مریخ، بر سطح این سیاره آب مایع در جریان بوده است. بهعلاوه ما تعداد زیادی کاوشگر رهسپار مشتری و زحل کردهایم، سطح قمر تیتان را لمس کردهایم، از میان غبارهای گیسوی دنبالهدارها گذشتهایم و حتی بهسوی قلب یخی آنها نیز حمله کردهایم.