دانلود کتاب We Should All Be Feminists
by Chimamanda Ngozi Adichie
|
عنوان فارسی: همه ما باید فمینیست |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
چیماماندا انگوزی آدیشی به عنوان یک نویسندهی مشهور نیجریهای در کتاب ما همه باید فمینیست باشیم، احساسات، تجربیات، خواستهها و افکارش را در مورد زن بودن به رشتهی تحریر درآورده است.
کتاب ما همه باید فمینیست باشیم (We Should All Be Feminists) نسخهی اصلاحشدهای است از سخنرانی چیماماندا انگوزی آدیشی در دسامبر سال 2012 در «تد اکسوستون» که یک کنفرانس سالانه با محوریت آفریقاست.
او در این کتاب گفته است، فمینیست به معنای برتری زنان بر مردان نیست، بلکه فمینیست بودن تنها به معنای این است که حق و حقوق زنان در تمام زمینهها اعم از اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، ادبی و حتی در زندگی مشترک مورد توجه قرار گیرد.
کتاب ما همه باید فمینیست باشیم، پرفروشترین کتاب آمازون در حوزۀ مطالعات عمومی جنسیتی نیز است.
انسانیت خارج از بحث جنسیت، مقولهای زیبا و پر از باورهای تازه شکفته است که باید با یکدلی و اتحاد هم زن و هم مرد به ثمر بنشیند. سالهاست که جنگ، جدایی، نژادپرستی، خودخواهی و فاصلهی طبقاتی، بشریت را به سمت و سوی تهاجم و زندگیای فارغ از انسانیت سوق داده است. در این میان، تحقیر جنس مؤنث و یا بالعکس، کمکی به شرایط دنیا و صد البته به انسانیت نخواهد کرد که هیچ، شرایط را اسفبارتر و غیرقابلتحملتر هم میکند. زن بودن و یا مرد بودن هرگز نمیتواند انسان بودن را زیر سؤال ببرد. اگر قرار است زنی مادر باشد و سرمنشا عشق و مهر و لطافت و رشد دهندهی نسلها، در کنارش حتماً میباید مردی باشد از جنس نور و صفا تا در کنار او نسلی تازه شروع به رشد و بالندگی بکند. نگاهی دقیقتر به تاریخ نشان میدهد که هر جا صحبت از تبعیض و تحقیر یکی از دو جنس پیش آمده است به دنبالش ویرانی و هرج و مرج و صد البته شورش و عصیان هم بوده و اوضاع اجتماع و روابط انسانی رو به زوال نهاده است.
همهمان خوب میدانیم که به عنوان انسان و نه به عنوان مرد یا زن، باید حق و حقوق یکدیگر را با تمام وجود قبول و از آن حمایت کنیم. زنها مادرانی هستند که نسلهای آینده از دامان آنها به وجود میآیند. صاحب اراده، فکر، اندیشه، خلاقیت، مهر و علم هستند. ملاک برتری نه از روی مرد و زن بودن و نه از روی رنگ پوست و نه از روی نژاد، که از روی توانایی، خلاقیت، نبوغ، شرف و انسانیت هر فردی مشخص میشود.
چیماماندا انگوزی آدیشی (Chimamanda Ngozi Adichie) در نیجریه بزرگ شد. کارهای او به سی زبان در دنیا ترجمه شده است و آثارش در دفاتر نشر متفاوتی مثل «نیویورکر»، «گرانتا»، «او هنری»، «پرایز استوریز»، «فاینانشیال تایمز» و «زوئتروپ» به چاپ رسیده است. او نویسندهی رمان «ختمی ارغوانی» است، کتابی که برندهی جایزهی نویسندگان کشورهای مشترکالمنافع شد و همچنین برنده جایزهی هورستون/رایت شد و کتاب «نیمی از خورشید زرد» که برندهی «جایزهی پرتقال» و همچنین نامزد برندهی کتاب بینالمللی از سوی منتقدان و کتاب قابل تقدیر نیویورک تایمز شد و از نظر مردم و همچنین نشریهها به عنوان بهترین کتاب سال شناخته شد. کتاب «آمریکانا» او برندهی جایزهی بینالمللی از نگاه منتقدان و از نظر نیویورک تایمز، واشنگتن پست، شیکاگو تریبون و اینترتینمنت ویکلی به عنوان بهترین کتاب سال انتخاب شد و مجموعهی داستان «چیزی به دورگردن تو» توانست جایزهی نقدی مکآرتور را به خود اختصاص دهد. او زندگی خود را میان آمریکا و نیجریه تقسیم کرده است.
فهرست مطالب
مقدمهی مترجم
مقدمه
ما همه باید فمینیست باشیم
آثار چیماماندا انگوزی آدیشی
آمریکانا
نیمی از آفتاب زرد
چیزی به دور گردن تو