دانلود کتاب The Science of Interstellar
by Kip Thorne
|
عنوان فارسی: علم در میان ستارگان |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
کیپ تورن در این کتاب، به توضیح عمیقتر مفاهیم علمی میانستارهای پرداخته است. او به بهانهی این فیلم، امکانات ما در جهان علم را بازگو میکند و توضیح میدهد آنچه در این فیلم دیدهایم، در جهان واقعیت چه جایگاهی دارد. این کتاب که یکی از بهترین کتابهای ترویج علم سال ۲۰۱۴ بود، با مقدمهای از کریستوفر نولان منتشر شده است
اگر از فاصلهای دور و برای مثال از سطح سیارهی مان به سیارهی میلر نگاه کنید، بر اساس قوانین اینشتین، این سیاره مدار میلیارد کیلومتری خود را در هر ۱/۷ ساعت یکبار دور میزند. این عدد تقریباً معادل نصف سرعت نور است. اما به دلیل اتساع زمان، خدمهی سفینهی رنجر تناوب مداری سیاره را ۶۰ هزار بار کمتر از این مقدار اندازه میگیرند. یعنی چیزی در حدود یک دهم ثانیه. یعنی ده بار گردش به دور سیاهچالهی گارگانچوا در هر ثانیه.
سرعت واقعاً سریعی است. اما آیا از سرعت نور سریعتر نیست؟ نه. دلیل آن هم گردابهی فضای ایجاد شده در اثر گردش سریع سیاهچالهی گارگانچوا به دور خود است. در مقایسه با گردابهی فضا در محل سیاره و استفاده از زمان اندازهگیریشده در آنجا، سیاره به مراتب آهستهتر از سرعت نور در حال حرکت است و همین سرعت است که اهمیت دارد. این صحنه و چارچوبی است که مرز و حد سرعت نور در آن اعمال میشود. در برداشت علمی من از فیلم، از آنجایی که همیشه یک روی سیاره به سمت گارگانچوا است، این سیاره باید با همان سرعتی که مدار خود را طی میکند، به دور خود بچرخد. یعنی دهبار در هر ثانیه.