دانلود کتاب Happiness Hypothesis: Putting Ancient Wisdom to the Test of Modern Science
by Jonathan Haidt
|
عنوان فارسی: شادی فرضیه : قرار دادن خرد باستانی به آزمون علوم مدرن |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
کار بزرگی که نویسنده در این کتاب انجام داده، بررسی بسیار عمیق تحقیقات علم روانشناسی مدرن و همچنین ایده ها و آموزه های اساتید و پیشوایان باستانی و مذهبی بزرگاز بودا و کنفوسیوس گرفته تا محمد برای پاسخ به این سوالات:
دلایل و شرایط رشد و شکوفایی انسان
موانع موجود بر سر راه خوشحالی
در نهایت اینکه چه طور تحت هر شرایطی، می شه راه رو برای کامیابی و داشتن یک زندگی هدفمند توام با رضایت و شادی باز کرد
ساختار کتاب
نقطه قوت این کتاب بدون شک ریسرچ بسیار عظیم و جامعی هست که نویسنده انجام داده و همچنین پیدا کردن یک فصل مشترک بین خرد باستانی وعلم روانشناسی.
کتاب با شرح مختصری از کارکرد ذهن شروع می شه. پیش زمینه هایی که برای درک بهتر یافته های روانشناختی لازم هست. این پیش زمینه شامل دو حقیقت زیر می شه:
این که مغز انسام شامل قسمت های مجزایی هست که کارکردهای متفاوت و حتی متداخل باهم دارن و از تمثیل یک سوارکار بر روی یک فیل استفاده می کنه که در اینجا سوارکار بخش منطقی و آگاه مغز و اون فیل، بخش احساسی و سرکش ذهن هست که سوارکار صرفا با استفاده از زور بازو نمی تونه اون رو کنترل کنه.
دومین ایده، حقیقتی هست که بزرگانی مثل شکسپیر و بودا به روش های متفاوت بیان کردند:
There is nothing good or bad, only thinking makes it so.
بخش دوم کتاب دو ایده بزرگ دیگه از بعد اجتماعی بررسی می کنه. یکی تقابل یا مقابله به مثل و دیگری دو رویی و به خواننده یاد می ده چه طور با شناختشون ازشون بهره ببریم و در عین حال از گزندهایی که بالقوه به همراه دارن در امان باشیم.
از اینجا به بعد کتاب شروع می کنه به پاسخ دادن به این سوال که: خوشحالی از کجا نشئت می گیره و برای پاسخ دادن به این سوال، فرضیه هایی که تا کنون برای رسیدن به خوشحالی ارائه شدن رو بررسی می کنه. فرضیه هایی چون:
1. خوشحالی از رسیدن به چیزهایی که می خواهیم حاصل می شه
در مورد این فرضیه نشون می ده که تحقیقات ثابت می کنن این دسته از خوشحالی ها عمر بسیار کوتاهی دارن. اما یک فرضیه قوی تر این هست که :
2. خوشحالی از درون آدمی سرچشمه می یره و با مجبور کردن دنیا به تن دادن خواسته های ما حاصل نمی شه
این فرضیه مبغانی زیادی داره از بوداییان گرفته تا فیلسوف های رواقی. در این خصوص نویسنده جمع بندی بسیار جالبی رو ارائه می کنه که بخش دوم این فرضیه که عوامل بیرونی تاثیری در خوشحالی ندارند رو رد می کنه و نشون می ده که چه طور عواملی مثل ارتباطات اجتماعی می تونه باعث قلیان خوشحالی و رضایت بشه.
در بخش بعدی، کتاب به سراغ شرایطی می ره که باعث رشد و کمال انسان می شه و این جمله از نیچه که می گه: "چیزی که تو رو نکشه، قوی ترت می کنه" رو نقطه شروع این بررسی قرار می ده و دو جنبه متفاوت اتفاقات ناگوار در زندگی رو بررسی می کنه:
در ادامه، نویسنده بعد زندگی انسان از جنبه های فضیلت، و اخلاق نقد می کنه و نشون می ده چرا توصیه بزرگان باستان در خصوص پرورش فضیلت ها می تونه هم زمان باعث رشد و خوشحالی فرد بشه.
نهایتا در بخش آخر نویسنده به این سوال حیاتی پاسخ می ده که چرا یه عده در زندگیشون موفق می شن معنا و مفهومی برای خودشون پیدا کنن و یک عمر رو با دست آوردها و خوشبختی سپری کنن در حالی که اغلب چنین روی خوشی از زندگی رو نمی بینند.