دانلود کتاب How We Decide
by Jonah Lehrer
|
عنوان فارسی: چگونه ما تصمیم |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
کتاب تصمیم گیری، دومین کتاب یونا لرر، نویسنده ی ۳۵ ساله آمریکاییست. همانطور که از اسم این کتاب مشخص است، موضوع محوری آن بررسی پروسه تصمیم گیری ماست که لرر با استفاده از علومی مثل روانشناسی و توضیحات بیولوژیکی به تحلیل آن پرداخته است.
فصل اول: مهاجم در منطقه پاس دادن
بنا به گفته ی جیمز، ذهن شامل دو سامانه ی مجزای تفکر است، یکی که منطقی و حساب شده و دیگری که سریع، ساده، و احساساتی بود. جیمز می گوید کلید تصمیم گیری آن است که بدانیم چه وقت به کدام سامانه تکیه کنیم.
فصل دوم: پیش بینی های دوپامین
ترس از کجا سرچشمه می گیرد؟ پاسخ در یک مولکول نهفته است به نام دوپامین، که سلول های مغز برای برقراری ارتباط با یکدیگر از آن استفاده می کنند.
فصل ۳: فریب خورده ی یک احساس
چرا افزایش دوپامین در چند سلول عصبی مقاومت در برابر بازی های شانسی را ناممکن می کند؟ پاسخ نقصی جدی را در مغز انسان آشکار می کند که کازینوها دریافته اند از آن سو استفاده کنند.
فصل ۴: فایده های خرد
اشخاصی که بیشتر منطقی هستند، احساس کمتری درک نمی کنند، آنان فقط آن را بهتر درک می کنند. ما احساس های خود را چگونه کنترل می کنیم؟ پاسخ به گونه ای شگفت آور ساده است: با فکر کردن درباره ی آن ها.
فصل ۵: خفه شدن از فکر
وقتی تردید داشته باشیم سعی می کنیم به تجزیه و تحلیل دقیق متوسل شویم و مدارهای منطقی قشر مخ قدامی را درگیر کنیم.
آن بخش از مغز که بر رفتار نظارت دارد- شبکه ای که مرکز آن در قشر مخ قدامی است- شروع می کند به دخالت در تصمیم هایی که به طور بدون تفکر گرفته شده اند.
فصل ۶: ذهن اخلاقی
جانیان روانی به این دلیل خطرناک اند که مغز احساسی شان آسیب دیده است.
دیوانه آدمی نیست که خرد و شعور خود را از دست داده است. دیوانه کسی است که همه چیزش، به جز خرد و شعورش را از کف داده است.
فصل ۷: مغز مکان بحث و جدل است
ان ای سی سی بخش بسیار مهم از باریکه راه پاداش دوپامین است، و شدت فعالیت آن واکنش خواستن آن کالا بود. اگر آن فرد پیشتر همه ی مجموعه کتاب های هری پاتر را خریده بود، ان ای سی سی از احتمال قریب به یقین خرید نسخه ای دیگر از آن زیاد هیجان زده نمی شد. دانشمندان با اندازه گیری مقدار نسبی فعالیت در هر منطقه ی مغز، توانستند تصمیم های فرد مورد آزمایش را به طور دقیق پیش بینی کنند
فصل ۸: تصمیم گیری فوری
مشکلات ساده نیازمند خرد است. بعضی دانشمندان مانند آپ دیکستر هویس، بر این باورند که هر مشکلی با بیش از چهار کمیت متغیر متفاوت، مغز منطقی را از توان می اندازد. دیگران باور دارند که هر روز می توانند چیزی بین پنج تا نه تکه اطلاعات را در هر لحظه ی مشخص آگاهانه پردازش کند. این گستره با تمرین و تجربه امکان دارد کمی بسط یابد.
کسی چگونه می تواند مشکلات ساده ای را که برای قشر مخ قدامی کاملا مناسب است به گونه ای موثق شناسایی کند؟
در نهایت لرر می گوید :” وقتی که اهمیت ندارد از اشتباه های خود درس بگیرند، تا زمانی که خیلی مهم است تصمیم درست بگیرند. این روش سامانه ی دوپامین را هدف قرار می دهد، که این سامانه، با بررسی اشتباه هایش، خود را بهبود می بخشد. در نتیجه، خلبانان رشته ای دقیق از استعدادهای پرواز را در خود بسط می دهد. مغزهایشان از پیش آماده شده است.”
اگر دوست دارید مسیر علمی فعالیت ذهن خود را هنگام تصمیم گیری بدانید، یا می خواهید بدانید در مغزتان چه اتفاقاتی میفتد تا تصمیم به خرید محصول مورد علاقتان می گیرید، مطالعه ی این کتاب به شدت به شما توصیه می شود.