دانلود کتاب Nanophotonics
by Paras N. Prasad
|
عنوان فارسی: نانوفوتونیک |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
اين متن ترجمه اي است از فصل اول کتاب Nanophotonics تأليف Paras N. Prasad که بنابر اظهار نظر انتشارات John Wiley & Sons تنها منبع جامع نانوفتونيک است که در حال حاضر در جهان وجود دارد. بخش هايي از اين فصل که به اطلاعات خود کتاب و نه اطلاعات مربوط به نانوفوتونيک مربوط مي شدند در ترجمه حذف شده اند.
نانوفوتونيک جبهه هيجان انگيز جديدي از فناورينانوست که اذهان افراد زيادي را در سراسر جهان به خود مشغول کرده است و به برهمکنشهاي نور و ماده در ابعاد نانومتري مربوط ميشود. نانوفوتونيک با افزودن ابعاد جديدي به علوم و فناورينانو، چالشهايي براي تحقيقات بنيادي و فرصتهايي براي فناوريهاي جديد پديد آورده است.
گرايش به علوم نانو، در واقع به حقيقت پيوستن ادعاي معروف فاينمن است که ميگويد: “فضاي زيادي آن پايين وجود دارد“ (فاينمن 1961). او به اين نکته اشاره ميکند که اگر طول يک ميکرومتر (يک ميليونيوم متر) را به قطعات نانومتري آن تقسيم کنيم، ميشود تصور کرد كه چه بخشها و فضاهاي فراواني قابل دستکاري خواهد شد.
ما در عصر جنون نانو زندگي ميکنيم. هر چيزي که به نانو مربوط شود هيجان انگيز و ارزنده تلقي ميشود. بسياري از کشورها برنامه ملي پيشگامي فناورينانو را آغاز کردهاند يک گزارش مفصل در مورد برنامه ملي پيشگامي فناورينانوي ايالات متحده توسط شوراي تحقيقات ملي (NRC 2002) منتشر شده است. در عين اين که فناورينانو نميتواند ادعا کند که براي هر مشکلي راه حل بهتري را فراهم ميکند، اما نانوفوتونيک، فرصتهاي جديد و هيجانانگيزي خلق ميکند و فناوريهاي نويني را توانا ميسازد. نکته کليدي اين است که نانوفوتونيک به برهمکنشهاي نور و ماده در ابعادي بسيار کوچکتر از طول موج خود نور ميپردازد.
نانوفوتونيک در يک نگاه
نانوفوتونيک همان گونه که در شکل آورده شده است، از لحاظ مفهومي به سه بخش قابل تقسيم است. يک رويکرد براي در دست گرفتن برهمکنشهاي بين نور و ماده در قطع نانومتري، محدود کردن نور در ابعاد نانومتري است به صورتي که بسيار کوچکتر از طول موج نور باشد.
رويکرد دوم محدود کردن ماده به ابعاد نانوئي است که به وسيله آن برهمکنشها در ابعاد نانومتري محدود ميشوند. اين رويکرد به حوزه نانومواد مربوط ميشود. آخرين رويکرد محدود کردن فرآيندهاي نوري است که در آن ما به يكي از حوزههاي نانوشيمي يا “تغيير فاز به وسيله نور“ وارد ميشويم.