دانلود کتاب The Founder’s Mentality: How to Overcome the Predictable Crises of Growth
by Chris Zook
|
عنوان فارسی: ذهنیت موسس : چگونه برای غلبه بر بحران قابل پیش بینی رشد |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
کتاب “ذهنیت موسس” چگونه بر بحرانهای قابل پیشبینی رشد، غلبه کنید” نوشته کریس زوک و جیمز آلن منتشر شده در ژوئن ۲۰۱۶، به این مسئله میپردازد که ذهنیت بنیانگذاران چه تاثیری بر کسبوکارها دارد و علاقهمندان چگونه میتوانند سه ویژگی اساسی ذهنیت بنیانگذاران یعنی طغیانگری، بنیان فکری و وسوسه خط مقدم را در خود پرورش دهند تا با خروج از پارادوکس رشد، زمانی که در مخمصه قرار گرفتهاند، بتوانند از سقوط ممتد کسبوکارشان جلوگیری کنند.
کریس زوک و جیمز آلن در خلاصه کتاب ذهنیت موسس بیان میکنند که ذهنیت موسس سه ویژگی اصلی دارد: طغیانگری، بنیان فکری و وسوسه خط مقدم
در ادامه توضیح مختصری از هر یک از ویژگیها آمده است و مولفههای زیرمجموعه هر ویژگی به تفکیک تشریح شده اند.
۱) طغیانگری
در کتاب ذهنیت موسس بیان میشود که طغیانگری معمولا شامل سه عنصر است:
تیم های کاری که نماینده حمایت از مشتریان محروم در صنعت هستند. این نکته به معنی آن است که هر کارمند باید ماموریت جسورانه شرکت را درک کند و بتواند به این”چرا؟”ی بزرگ پاسخ دهد که: “چرا این شرکت به وجود آمده است؟”
تیم رهبری پذیرای قابلیتهای مثبت است، به این معنی که برای مسائل مهم از نظر مشتری در سطح جهانی آمادهاست و در سایر مسائل در حد متوسط آمادگی دارد.
رهبران دارای چشماندازی گسترده هستند که از تعریف یا محدود کردن آن توسط صنعتی که در آن برای اولین بار به رقابت پرداختند، امتناع میکنند.
اجازه دهید به اولین المان ویژگی طغیانگری نگاهی بیاندازیم، یعنی ماموریت جسورانه.
۱-۱) ماموریت جسورانه
در این کتاب بیان میشود که تقریبا همه شرکتهای بزرگ کار خود را به عنوان طغیانگرانی دارای ماموریت جسورانه، به منظور بازسازی صنعت و حمایت از مشتریان محروم، جدید و نوظهور، آغاز کردند. این احساس ماموریت جسورانه، کارکنان را قادر به پاسخ دادن به چراهایی بزرگ می کند: “چرا این شرکت به وجود آمده است؟”، “چرا من باید اینجا کار کنم؟” و “چرا شرکت شایسته در اختیار گرفتن انرژی من است؟”.
کریس و جیمز بیان میکنند که در بسیاری از موارد، شرکتها در حین رشد، ماموریت جسورانه خود را فراموش میکنند. آیا این مسئله مهم است؟ بله، اتخاذ یک ماموریت جسورانه قوی، شرکت شما را نسبت به مسائل خارج از سازمان، آگاه نگه می دارد، شما وادار می کند تا به تعهد خود نسبت به مشتری پایبند باشید و همچنین نسبت به نوآوری و عوامل مداخلهگر آن، در حمایت از مشتری، آگاه بمانید. ماموریت جسورانه، منجر به در اختیار گرفتن انرژی کارکنان شما می شود، همان انرژی که کارکنان تصمیم گرفته اند وقف شرکت کنند، چرا که به اصالت هدف شرکت باور دارند. بلندپروازی تیم رهبری، لازمهی اتخاذ چنین ماموریت جسورانهایست. دستیابی به اهداف مالی شرکت (به عنوان “چرایی” ایجاد سازمان) کافی نیست بلکه باید بازارهای مصرف را بر مبنای نیازهای مشتریان محروم تعریف کنید. شما باید همچنان به انقلاب خود ادامه دهید، نه اینکه به قیمت تضعیف مشتریان و کارکنان خود پشت دیوارهای مزیت رقابتی پنهان شوید.
آیا ماموریت سازمان شما به اندازهای که انگیزاننده باشد، شفاف است؟
۲-۱) نقاط قوت
اجازه دهید نگاهی به دومین ویژگی طغیانگری بیاندازیم: نقاط قوت.
در کتاب ذهنیت موسس، طغیانگری شرکتهای بزرگ به سادگی از تدوین یک ماموریت آرمانی نشات نمیگیرد بلکه توسطتواناییهای فوقالعادهای که شرکت را قادر به ارائه محصولات و خدمات بهتر به مشتریان میکند، حمایت میشود. اما این شرکتها در تمام جنبهها فوقالعاده نیستند، بلکه از نقاط قوت خود بهترین بهرهبرداری را می کنند. آنها در تعدادی از جنبهها استثنایی و از سایر جنبهها در حد متوسط هستند. نظریه کارت امتیازی متوازن در اینجا نقض می شود: مزیت رقابتی از تمرکزشرکت بر نقاط قوت و تخصیص منابع به این تواناییها به دست می آید.