دانلود کتاب Buddha's Brain: The Practical Neuroscience of Happiness, Love, and Wisdom
by Rick Hanson
|
عنوان فارسی: مغز بودا: در علوم اعصاب عملی از شادی، عشق و خرد |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
طبق رسم اغلب کتاب هایی که با عصب شناسی مغز سر و کار دارن، ابتدا بحث خاصیت کشسانی مغز بررسی و توضیح داده می شه و اینکه چه طور محیط اطراف و مهمتر از اون افکاری که به طور آگاهانه در ذهن می پرورونیم روی ساختار مغز تاثیر می گذارن و اون ها رو تغییر می دن.
تلاشی که نویسنده داره، ارائه توضیحات علمی از منظر عصب شناسی برای برخی آموزه های بودا هست و اینکه حین به کارگیری تکنیک های و آموزه های این آیین چه اتفاقاتی در مغز رخ می دهو
در بخش اول، ریشه های رنج های ما (نگرانی، ترس، اضطراب، ...) رو از دیدگاه فرگشتی و سیر تکامل انسان بررسی می کنه. در این بخش سه مکانیزم مغز برای تضمین بقاء بررسی می شه و توضیح می ده چه طور این سه مکانیزم اساسی برای زنده ماندن، اساس رنج های ما در دنیای امروزی رو شکل می دن و در بقیه بخش ها تکنیک هایی برای رهایی از احساسات بد حاصل از این سیستم ها و رسیدن به خوشحالی و آرامش بررسی می شه.
اتفاقات بد در زندگی ناگزیر هستن همچنین احساسات بدی که در پی آن ها هستن. اما بیشترین حس بد رو به قلم نویسنده، افکار ثانویه ایجاد می کنند. مثلا هنگام رانندگی ماشینی به طرز خطرناک از ما سبقت می گیره که اتفاق بدی هست و حس ناخوشایندی رو هم به دنبال داره. اما چیزی که این اتفاق رو بدتر می کنه افکاری هست که بعد از رویدادن این ماجرا بهشون شاخ و برگ می دیم و صرف آگاهی ازین موضوع می تونه به حفظ آرامش یا حداقل بدتر نکردن ماجرا کمک کنه. <>در حقیقت این افکار ثانویه واکنش ما به اتفاقی هست که در ابتدا افتاده و تعیین کننده احساسات ما خواهد بود.
کلید خوشحالی نهفته در فکر کردن از راه های درست هست:
طبق توصیه های بودا یک سری اصول فکری رو اگر صاحب فکر به کار بگیره می تونه خودش رو از هر درد و رنجی رها کنه و خوشحالی رو به خودش ببخشه. اولین و مهمترین این اصول تمرکز حواس هست:
Mindfulness
تمرکز حواس یک حالت آگاهی کامل هست که به کمک مدیتیشن یا مراقبه کنترل بیشتری رو افکارمون خواهیم داشت. مراقبه حتی ساختار مغز رو تغییر می ده و باعث زخیم تر شدن قشاء خاکستری مغز می شه و در نتیجه اون افزایش تمرکز، توانایی تصمیم گیری بهتر، کنترل نفس و بسیار جایزه های دیگه در فرد ایجاد می شه.
اما چه طور تمرکز حواس باعث آرامش می شه هم جالبه. به طور خیلی خلاصه، مراقبه کردن یکی از مکانیزم های مغز با نام:
Parasympathetic Nervous System (PNS)
رو تحریک می کنه که در پی اون ضربان قلب رو کاهش می ده و باعث آرامش و ریلکس شدن می شه.