دانلود کتاب توتالیتاریسم
|
عنوان فارسی: توتالیتاریسم |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
«توتالیتاریسم» نوشته هانا آرنت(۱۹۷۵-۱۹۰۶) فیلسوف و نظریهپرداز سیاسی آلمانی است. این کتاب که ترجمه بخش سوم کتاب «خاستگاههای توتالیتاریسم» است، تلاش میکند با بررسی دو نمونه از نظامهای توتالیتر یا تمامیتخواه(نازیسم و استالینیسیسم) به چگونگی استقرار این نظامها و مشروعیت یافتن آنها بپردازد.
آرنت کتابش را با تحلیل روی به وجود آمدن یهودیستیزی در اروپا آغاز میکند و به چگونگی رشد و نمو این جنبش میپردازد. او به اهمیت تودهها و اتحادی که میان اوباش و نخبگان در زمان استقرار حکومتهای توتالیتر به وجود میآید اشاره میکند و به روشهای تبلیغاتی و سازمانی این حکومتها برای ماندگاریشان میپردازد. در کل میتوان گفت که کتاب حاضر از این میپرسد که حکومتهای توتالیتر چه هستند؟ چگونه رخ میدهند؟ و چگونه دوام میآورند؟
در بخشی از کتاب میخوانیم:
مهمترین خصلتی که میتوان به جنبشهای توتالیتر نسبت داد، آن است که این جنبشها به سرعت فراموش میشوند و به آسانی میتوان چیز دیگری به جای آنها برقرار کرد. این قضیه در مورد کیفیت شهرت رهبران این جنبشها، مصداق بیشتری دارد. این قضیه در مورد هیتلر نیز صدق میکند، کسی که در زمان زندگیاش، چنان جاذبهای اعمال کرده بود که هیچکسی در برابر آن مصون نبود. حال آنکه امروزه، هیتلر پس از شکست و مرگش، چنان از یادها رفته است که حتی در میان گروههای نوفاشیست و نونازیِ پس از جنگ نیز چندان نقش مهمی نمیتواند داشته باشد.
این ناپایداری، با بیثباتی معروف تودهها، بیارتباط نیست. همین ناپایداری شدید، تصدیق دلخوشکنندهای است برای این رهبرانِ مرده که چه خوب توانستهاند رعایایشان را به ویروس خاص توتالیتر آلوده کنند. بنابراین خطاست اگر چنین پنداریم که ناپایداری و فراموشکاری تودهها، بر این دلالت میکنند که آنها از وهم توتالیتر بیرون آمدهاند. خطای جدیتر این خواهد بود که به خاطر این ناپایداری، فراموش کنیم که رژیمهای توتالیتر، تا زمانی که بر اریکه قدرتاند، و رهبران توتالیتر تا هنگامی که زندهاند، از پشتیبانی تودهای برخوردارند.