دانلود کتاب Design of Ship Hull Structures: A Practical Guide for Engineers
by Yasuhisa Okumoto
|
عنوان فارسی: طراحی سازه بدنه کشتی: راهنمای عملی برای مهندسین |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
کتاب طراحی سازه بدنه کشتی توسط Yasihisa Okumoto ، Yu Takeda، Masaki Mano و Tetsuo Okada تالیف گردیده است. این مولفان اساتید فعلی و سابق دانشگاه های کشور ژاپن هستند.
این کتاب در سال ۲۰۰۹ میلادی و در ۳ بخش به چاپ رسیده است. بخش اول شامل مباحث اساسی (Fundamentals)، بخش دوم شامل تئوری (Theories) و بخش سوم شامل کاربردها (Applications) است.
بخش اول کتاب: مباحث اساسی (Fundamentals)
این بخش شامل ۷ فصل است. فصل اول آن در مورد فلسفه طراحی کشتی از نظر سازه ای است که در آن در مورد اهمیت، روش و ایده اولیه طراحی سازه ای کشتی توضیح داده شده است. در فصل ۲ مقدمه ای بر بارهای طولی و عرضی وارد بر کشتی ارائه شده است. فصل ۳ با عنوان ارزیابی استحکام بدنه شامل معرفی و توصیف تنش و کرنش وارده بر بدنه کشتی، خستگی، کمانش و ارتعاشات کشتی است. معرفی سیستم طراحی سازه بدنه کشتی در فصل ۴ و پیشرفت های به دست آمده در زمینه طراحی کشتی از نظر سازه ای در فصل ۵ مورد بررسی قرار گرفته است. انواع مواد مورد استفاده در طراحی سازه ای بدنه کشتی در فصل ۶ به تفصیل آمده است و در نهایت روش های عددی نظیر روش المان محدود در ارزیابی سازه ای بدنه کشتی در فصل ۷ مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش دوم کتاب: تئوری (Theories)
این بخش شامل ۱۱ فصل بوده که در این بخش تئوری های حاکم بر مسئله و تحلیل آن به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است. فصل اول آن در مورد طراحی تیر در کشتی، فصل دوم در مورد طراحی شاه تیر، فصل سوم آسیب های وارده بر شاه تیر، فصل چهارم طراحی ستون، فصل پنجم طراحی صفحات، فصل ۶ طراحی پنل های تقویت شده، فصل ۷ پیچش، فصل ۸ انحراف سازه بدنه کشتی، فصل نهم جوشکاری در کشتی، فصل ۱۰ کنترل شکست سازه کشتی و فصل ۱۱ ارتعاشات سازه ای بدنه کشتی است.
بخش سوم کتاب: کاربردها (Applications)
در نهایت این بخش که در مورد کاربرد طراحی سازه ای کشتی است شامل ۱۳ فصل است. طبقه بندی سازه بدنه کشتی در فصل ۱، استحکام طولی شاه تیر در فصل ۲، استحکام عرضی کشتی در فصل ۳، استحکام پیچشی بدنه کشتی در فصل چهارم، سازه پوسته بدنه کشتی در فصل ۵، دیواره های کشتی در فصل ۶، سازه عرشه کشتی در فصل هفتم، سازه بدنه دو لایه در فصل ۸، ساختار جلوی کشتی در فصل نهم، سازه محفظه موتور کشتی در فصل ۱۰، ساختار و سازه عقب کشتی در فصل یازدهم، نحوه جلوگیری از ارتعاشات سازه کشتی در فصل ۱۲ و در نهایت سازه سوپر استراکچر کشتی در فصل آخر این بخش مورد بررسی قرار گرفته اند.
مخاطبان کتاب
این کتاب شامل مفاهیم اولیه برای درک بهتر از مفهوم طراحی کشتی از نظر سازه ای است و با معرفی روش های گوناگون و بررسی تئوری های موجود در زمینه سازه، طراحی کشتی را از جهات مختلف مورد ارزیابی قرار داده است. مخاطبان این کتاب می تواند شامل مقطع لیسانس (رشته مهندسی کشتی سازی) باشد، اما با توجه به مباحث پیشرفته تری که در این کتاب موجود است، منبع مناسبی برای دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری رشته مهندسی دریا) و همچنین علاقمندان در زمینه طراحی کشتی از نقطه نظر سازه کشتی می باشد.