دانلود کتاب The Autobiography of Benjamin Franklin
by Benjamin Franklin
|
عنوان فارسی: زندگینامه بنجامین فرانکلین |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
بنجامین فرانکلین، نویسنده و ناشر، سیاست مدار، طبیعی دان و مخترع آمریکایی در تاریخ ۱۷ ژانویه ۱۷۰۶ میلادی در بوستون چشم به جهان گشود. او یکی از بنیانگذاران ایالات متحده آمریکا و مخترع برق گیر و عینک دوکانونی بود.
بنجامین فرانکلین کیست؟
بنجامین به عنوان دهمین پسر و پانزدهمین فرزند آقای فرانکلین که تولیدکننده صابون و شمع بود، در بوستون زاده شد. وی از آغاز کودکی با اشتیاق و علاقه به مطالعه کتاب های علمی، مذهبی و ادبیات پرداخت و گنجینه ای از دانش و معلومات کسب کرد.
بنجامین فرانکلین مدتی در چاپ خانه برادر ناتنی خود، جیمز فرانکلین، به کارآموزی پرداخت و برای اولین بار در سال ۱۷۲۲ با نام مستعار در روزنامه برادرش چهارده مقاله طنزآمیز و کوتاه منتشر کرد.
آن روزنامه در همان سال بخاطر مقاله جنجال برانگیزی که به چاپ رساند توقیف و جیمز که سردبیر آن بود به یک ماه زندان محکوم شد. از آن پس بنجامین مدیریت روزنامه را به عهده گرفت و به نشر آن همت گماشت. بنجامین فرانکلین در فیلادلفیا به صنعت چاپ روی آورد و کتاب های بی شماری را منتشر ساخت.
فعالیت های خستگی ناپذیر بنجامین در زمینه چاپ کتاب، وی را به عنوان ناشر صاحب نامی به اشتهار رسانید. فرانکلین در دوران زندگی به فعالیت های اجتماعی و خدمات عمومی و امداد رسانی همت گماشت و به عضویت در این مؤسسات پذیرفته شد.
بنجامین فرانکلین توجه خود را به خدمات شهری و رفاه عمومی مانند نظافت خیابان ها، روشنایی شهر، نظام تشکیلاتی مدارس، تأسیس آتش نشانی غیرانتفاعی، بیمارستان و اولین کتاب خانه عاریتی که در دنیا بی همتا بود، معطوف داشت. فرانکلین در سال ۱۷۳۱ به عضویت در لژ فراماسونری پذیرفته شد و یک سال بعد به مقام دوم ناظر بزرگ منصوب شد.
برنامه پیشنهادی بنجامین فرانکلین علوم قدیمی و مسلط آن دوران را محدود و دانش جدید را شامل زبان انگلیسی، زبان های زنده خارجی، ریاضیات و علوم طبیعی جایگزین کرد. بنجامین فرانکلین در سال های ۱۷۵۱ تا ۱۷۶۴ به تناوب معاونت وزارت پست را به عهده داشت. وی در سال ۱۷۵۲ دستگاه برق گیر را اختراع کرد.
بنجامین فرانکلین در مجموع پانزده سال به عنوان نماینده پنسیلوانیا، جورجیا، نیوجرسی، و ماساچوست در انگلستان اقامت گزید. وی در یکی از سفرهای خود از انگلیس به آمریکا در توقف کوتاهی که نصیبش شد، «انجمن فلسفی آمریکا» را تأسیس کرد. او در سال ۱۷۷۵ انگلیس را به مقصد آمریکا ترک گفت و در همان سال به عضویت کنگره آمریکا درآمد و پس از مدتی به کمیته تنظیم «بیانیه استقلال ایالات متحده آمریکا» دعوت شد.
به خاطر افکار درخشان و آزادیخواهی او و همچنین در پیوند با اختراع برق گیر، درباره او چنین گفته اند:
«او برق را از پهنه آسمان و شمشیر را از دست ستمکاران برگرفت.»
بنجامین فرانکلین به اتفاق ۵۴ نفر از مقامات برجستهٔ سیزده ایالت دیگر، بیانیه استقلال را در ۴ ژوئیه ۱۷۷۶ میلادی امضا کرد و یک سال بعد از طرف کنگره به عنوان نماینده سیزده ایالات مستقل آمریکا به فرانسه رفت و در آنجا به عنوان سیاستمداری بزرگ اشتهار یافت.
بنجامین فرانکلین در پاریس به عضویت لژ فراماسونری فرانسه در آمد و ولتر نیز از او پیروی کرد. فرانکلین از سال ۱۷۷۹ تا ۱۷۸۲ به مقام ریاست آن لژ برگزیده شد.
بنجامین فرانکلین در تمام دوران زندگی به انتشار رسالات، مقالات و پند و اندرز در هر زمینه و هر مقوله ای پرداخت. زندگی نامه خود را که در سال ۱۷۷۱ آغاز کرده بود، همچنان ناتمام ماند. او با بیشتر بزرگان عهد خویش مکاتبه داشت و نامه های بی شماری از وی به یادگار مانده است.