دانلود کتاب The Namesake
by Jhumpa Lahiri
|
عنوان فارسی: همنام |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
رمان « همنام» نوشته خانم «جامپا لیری» نویسنده هندی تبار آمریکایی و خالق مجموعه داستان «مترجم دردها» برنده جایزه پولیتزر ادبی در سال 2000.
جامپا لیری در رمان همنام به زندگی کسانی می پردازد که با کوله باری از خاطرات و سنت های شرقی به غرب می روند و زندگی متفاوت و پر تب و تابی را آغاز می کنند. «آشوک» و «آشیما» دو شخصیت ابتدای داستان که مهاجران نسل اولی هستند مجبور می شوند تا کتاب زندگی خود را به جلد زیستن غربی مزین سازند اما در عین حال محتوا کاملا هندی می ماتد. زیستن غربی - شرقی تنها از آن هندیان نیست برای هر انسان شرقی است که امروز به هر دلیل بار سفر به به آنسوی آبها را می بندد و تجربه زیستن را با نوعی سرگشتگی به تماشا می نشیند. آشوک و آشیما با سبک زندگی آمریکایی مشکل دارند اما در عین حال به انتخاب خود همزیستی با آمریکاییان را پذیرفته اند. سوسک های آپارتمان بدون راهرو، ادرار و مدفوع سگ ها و درختان لخت و عور سبب شده اند تا این زندگی هیچ شباهتی به زندگی در خانه فیلم های «برباد رفته» و «خارش هفت ساله» نداشته باشد.
مساله رمان همنام مساله هویت است - چنانکه از نام آن نیز پیداست. مساله خانواده به غرب آمده چیزی جز سرگردانی برای انتخاب بین دو یا چند هویت نیست. استخدام در دانشگاه، به دنیا آمدن بچه ها و هیچ اتفاق دیگری نمی تواند انسان شرقی تبار را از مساله هویت فارغ کند. ماجرای انتخاب نام برای کودک تازه تولد یافته و نام اصلی و نام خودمانی نیز از همین مقوله جدال برای یافتن هویتی تازه است، هویتی که هم این باشد و هم آن، نه این باشد و نه آن. جدال بین زندگی در آمریکا و حفظ سنتهای بومی هندی.
قسمتی از کتاب
در گذشته، افراد زیادی اسم خود را تغییر داده اند- هنرپیشه ها، نویسنده ها، انقلابیون، یا حتی آدم هایی که خواسته اند خودشان را جای جنس مخالف جا بزنند. سرزنگ تاریخ، گوگول می خواند که مهاجران اروپایی وقتی به جزیره ی الیس می رسیدند، نامشان را عوض می کردند و برده ها هر وقت آزاد می شدند، اسمی تازه برای خودشان می گذاشتند؛ ولی دیگر این را نمی داند که حتی خود نیکلای گوگول هم در بیست و دو سالگی اسم فامیلیش را تغییر داده. نیکلای گوگول وقتی قرار می شود داستانش در مجله ی ادبی چاپ شود، به جای گوگول یانوفسکی فقط امضا می کند گوگول. ( امضای دیگرش «یانوف» بوده و یک بار هم به خاطر چار تا «واو» ی که در اسم کاملش وجودداشت، پای یکی از کارها «و.و.و.و» امضا کرده.)