دانلود کتاب Brock Biology of Microorganisms
by Michael T. Madigan, John M. Martinko, Kelly S. Bender, Daniel H. Buckley, David A. Stahl, Thomas Brock
|
عنوان فارسی: زیست شناسی براک از میکروارگانیسم ها |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
علم ميکروبيولوژي که در مقايسه با ديگر علوم زيستي، شاخه اي نسبتا نوپا محسوب ميشود و کمتر از 400 سال از اولين گزارشات مکتوب آنتوني وان ليون هوک در مورد ميکروارگانيسم ها نميگذرد، ولي موجودات مورد بحث اين علم از نظر تاريخچه ي حيات، بيشترين قدمت را دارند و بيشک حيات کنوني بدون وجود ميکروارگانيسم ها امکان پذير نميبود. بخش عمدهاي از ميکروارگانيسم هاي مورد بحث در اين علم، پروکاريوتها هستند که دو قلمرو از سه قلمرو حيات را به خود اختصاص ميدهند و البته انواعي از موجودات يوکاريوتي در قلمرو سوم حيات نيز در اين علم مورد مطالعه قرار ميگيرند. با پيشرفت و توسعهي علم ميکروبيولوژي و افزايش آگاهي ما از اهميت ميکروارگانيسم ها ديدگاه محدود افراد در نقش بيماريزايي ميکروارگانيسمها، زمينههاي جديدي از اين علم در نقش ميکروارگانيسمها براي بهبود زندگي ما شکل گرفته است که شامل عناويني مثل ميکروبيولوژي محيطي، ميکروبيولوژي صنعتي، ميکروبيولوژي غذايي، ميکروبيولوژي کشاورزي و ... است. کتاب « زيست شناسي ميکروارگانيسم ها» که ترجمهي ويراست سيزدهم کتاب
“Biology of Microorganisms” است بي شک يکي از معدود کتابها در زمينه ي ميکروبيولوژي است که به عنوان تنها منبع اين رشته در امتحانات مختلف وزارت علوم، اعم از امتحانات ورودي کارشناسي ارشد، دکتري و المپياد زيست شناسي معرفي شده است. کتاب حاضر که به « ميکروبيولوژي براك » نيز معروف است برعکس، عمده ي کتابهاي ميکروبيولوژي موجود در بازار، که بر ميکروبيولوژي پزشکي و نقش بيماريزايي ميکروارگانيسمها ميپردازند، زمينه هاي مختلف ميکروبيولوژي را با ديدگاه زيست شناختي مورد توجه قرار داده و مطالب پايه و کاربردي ميکروارگانيسم ها را در قالب « 36 فصل» مطرح نموده است.
هر فصل علاوه بر بيان شيوا و ساده اي تازه ترين مباحث مربوطه، مطالب جديد مطرح شده در آن موضوع را نيز در " کادر" مجزايي ارائه ميکند. در پايان هر يک از مباحث داخل فصل پرسشهايي تحت عنوان "خودآزمايي" براي ارزيابي اوليه از ميزان برداشت خواننده آورده شده است. در پايانِ هر فصل نيز مجموعه پرسشهايي در دو قالب "پرسش هاي عمومي" و "پرسشهاي کاربردي" مطرح شدهاند. پرسشهاي عمومي به نحوي طراحي شده اند که پاسخ آنها را از داخل متن ميتوان يافت، ولي پاسخ پرسشهاي کاربردي از طريق استنباط شخصي خواننده از مطالب ارائه شده در آن فصل و تلفيق آن با دانستههاي خود قابل دستيابي است. کلمات مهم هر فصل تحت عنوان "مروري بر اصطلاحات کليدي" در انتهاي فصلها ارائه شده است که در واقع واژهنامهي کوتاهي براي آن فصل ميباشد.
ترجمه ي کتاب به علت حجم بالاي آن در سه جلد به صورت تمام رنگي ارائه شده است. جلد اول شامل فصول مربوط به تاريخچه، ساختار، ژنتيک، تغذيه و رشد ميکروارگانيسمها و ويروسها است. جلد دوم عمدتاً بر روي متابوليسم، تنوع ميکروارگانيسمها و طبقه بندي
آنها و همچنين اهميت اکولوژيک و تاثير محيطي ميکروارگانيسم ها بحث ميکند. در نهايت، جلد سوم کتاب مشتمل بر فصولي است که کنترل رشد ميکروارگانيسم ها، مکانيسم هاي ايمني و بيماري هاي ناشي از ميکروارگانيسمها را مورد بحث قرار ميدهد.
با وجود تلاشي که مترجمين در جهت ارائه ي ترجمه اي روان و شيوا، با کمترين اشتباه را داشته اند ولي پرواضح است که هنوز اشکالاتي در کتاب ميتواند از چشم به دور مانده باشد؛ کمال امتنان خواهد بود که خوانندگان و سروران عزيز، ما را در رفع اين مشکلات ياري نموده و از راهنمايي هاي خود بهرهمند سازند.