دانلود کتاب Marcus Aurelius: Meditations, Books 1-6
by Christopher Gill
|
عنوان فارسی: مارکوس اورلیوس : تاملات ، کتاب 1-6 |
دانلود کتاب
جزییات کتاب
کتاب تأملات حاصل اندیشهها و تفکرات یکی از نامدارترین فیلسوفان مکتب رواقی در باب مسائل بنیادین حیات آدمی است. مارکوس اورلیوس در این اثر میکوشد از منظری خودکاوانه، خواننده را در بصیرتهایی که از تأمل در مضامینی چون محدودیتهای حیات آدمی، ناپایداری امور، قانون عقلانی حاکم بر چیزها، کردار درست در راه زندگی و معرفت به نفس حاصل کرده است شریک سازد و او را به پیمودن طریق خودشناسی ترغیب کند.
«تأملات» کتابی است که شاید در وهله اول با خواندن آن نومید شوی، چرا که هرچه در آن است با تو حقیقی است تضادی آشکار دارد. ضمیر ناخودآگاهت را چنگ میزند و خراش میاندازد. مارکوس اورلیوس، این فیلسوف نامدار رواقی مذهب، در قامت یک امپراتور، چنان بر تو نهیب میزند که تا اعماق وجودت احساس رعب خواهی کرد. چرا که او میداند آن چیزی که تو نمیدانی و تو هراسان و سردرگم در قرن 21، جملات او را در قالب اندرزهای حکیمانه چقدر آشنا مییابی آنجا که میگوید: «چقدر خوب میشد اگر میتوانستیم هرگونه فکر اضافی و مزاحم را از خاطر خویش بزداییم و بیدرنگ به آرامش دست یابیم «اورلیوس در این جستار، به زبانی عریان در باره حیات آدمی چنین سخن میگوید.
خودشناسی و ترغیب شناخت ذات آدمی، از دیرباز محل تأمل و خلجان روحی ما آدمیان بوده است. هر از گاهی مورد مناقشه، گاهی دغدغه و زمانی دیگر با اعتراف به این که در گذر از این ودای درمانده گشتهایم، از کنارش با چشمانی بسته عبور کردهایم. اما دیربازی است که تلنگری، نهیب و حتی فریادی بر ما لازم و چه بسا ضروری مینماید. در قرنی که میان دود و ظلمت مینماید. در قرنی که میان دود و ظلمت ناشی از ازدحام تکنولوژی و شکستن حرمتها و نیازمندی انسانها به ضرورتهای حیاتی برای زیستن هرچه بهتر، به راحتی محیط زیست خود را آلودهتر از پیش میکنیم و در وادی شکستن ارزشهای اخلاقی و انسانی و بیحرمتی شخصیتهای یکدیگر گام بر میداریم و حتی در این راستا صدا را هم از این مصیبت بزرگ بینصیب نگذاشتهایم، تأملات اورلیوس مرهمی است بر زخمهای کهنه ما انسانها چرا که از زمان پیدایش زبان در جوامع بشری، سوءتفاهمات هم آغاز شد و آدمیان جهنم یکدیگر شدند، و ما هنوز درگیر همین سوءتفاهمات هستیم.